Mercedes-Benz V-Klasse: olie automatische versnellingsbak

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2cdi

.Hallo mensen.ik zou graag de oliepeil willen nakijken van de automaat(versnellingsbak),maar ik weetr niet waar deze zich bevind.
weet er iemand hier iets van en hoe is de minimum en maximum aangegeven?
alvast dank voor jullie advies.mvg

karakter

Geplaatst door karakter (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz V-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

Er zitten 2 pluggen aan de onderzijde in de automatische wisselbak, één om te vullen en de ander om af te tappen. Als de wisselbak niet lekt, moet de olie gewoon op niveau staan en zou ik er dus niet teveel tijd aan besteden. Als je de bak wilt verversen, vernieuw dan meteen de pluggen. De afdichtringen zitten er namelijk vast in gemonteerd. Het filter kan niet zo makkelijk vernieuwd worden en wordt bij normaal onderhoud ook niet vervangen. Daarvoor moet de bak uit elkaar namelijk. Let wel op: de olie in dit type automaat is anders dan bij andere MB-bakken.

karakter (0), 13 jaar geleden

bedankt voor je info,maar de pluggen bevinden die zch in het motor compartiment of onder de wagen.kun je indien mogelijk meer specifiek uitleggen a.u.b
mvg

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

De pluggen zijn bereikbaar via de onderzijde van je auto. Als je onder de auto staat met je gezicht naar voren, zit de bak links aan de linkerkant. Daar waar de rechter aandrijfas uit de bak komt zit je 2 pluggen van ongv. 2,5cm in diameter boven elkaar geplaatst met ongv. 10 á 15 cm er tussen. Deze pluggen moeten met een imbussleutel losgedraait worden. Imbusdop 14 of 17 dacht ik.

karakter (0), 13 jaar geleden

dank u vriendelijk voor je hulp,zal er morgen proberen naar te kijken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz V-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.