Mercedes-Benz C-Klasse 2010: Veerpoot past? OEM verschil

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Motorcode: 271820, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 115

Hallo,
Mijn chassisveer linksvoor is gebroken.
Ik kan alleen de veer vervangen maar heb ervoor gekozen om beide zijden de gehele veerpoten te vervangen.
Past elke veerpoot? Dit vanwege de verschillende OEM nummers, begrijp dat de veerpoot van een zware motor een andere is voor een lichtere motor. Vraag, zou een veerpoot van een C180 benzine passen op een C200 diesel?
ie het antwoord met belangstelling tegemoet.
Groet, Peter

peter1966

Geplaatst door peter1966 (5) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

5 maanden geleden - Pivavar

Aan de hand van het chassisnummer kunnen ze toch kijken wat er onder hoort? Veren zijn natuurlijk gevoelig voor welk gewicht ze zijn bedoeld, voor je het weet ligt ie 2 cm lager. Is misschien wel een leuke bijkomstigheid, maar de veranderde veerkarakteristiek niet.

5 maanden geleden - Heino4267

Nee.
Waarschijnlijk past het wel, maar je rijdt waarschijnlijk niet lekker mee.
Waarom?
De metalen veren in een veerpoot hebben een karakteristiek die hoort bij de motorisering en de origineel geleverde optielijst. Bij die karakteristiek hoort ook een specifieke schokdemper die daarbij goed past.
Mercedes heeft voor dezelfde auto's verschillende soorten veren die standaard worden geleverd voor die auto, dus ook weer afhankelijk van de standaard meegeleverde optielijst: je kunt ze dus niet aan de hand van je chassisnummer bestellen.
Voor het narekenen welke veren onder jouw auto horen, moet je dus met je chassisnummer naar de dealer (die rekent het na en kiest dan de juiste uit een tabel) of naar een Mercedes forum waar leden zitten die dat kunnen en voor je willen doen.

    Waarom zo moeilijk met die veren "uitrekenen"? Veel opties wegen behoorlijk (denk maar eens aan dubbelglas e.d.) en al dat gewicht beïnvloedt in dezelfde auto de veerkarakteristiek. De veren worden dus aangepast aan het origineel uitgeleverde wagengewicht. - Heino4267 (370), 5 maanden geleden

5 maanden geleden - peter1966

Hallo Pivavar en Heino, bedankt voor jullie reacties. Ik neem contact op met Mercedes voor het verkrijgen van de juiste veer karakteristiek die bij mijn C180 past. Groet, Peter

check

Beste antwoord, geplaatst door

4 maanden geleden - peter1966

Veer gemonteerd. Auto gereed voor APK Groet, Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.