Mercedes-Benz S 320 Cdi: Verbruiks meter werkt niet goed

Bouwjaar: 2002

Als je het display op AB reset hebt staan zie je de gereden km staan en de verstreken tijd, maar bij AB start gaan alleen de km's tellen en de tijd staat steeds op 0.00 .
Ook knippert de verlichting van de tellerklok soms.

wie heeft een idee

Sido10864

Geplaatst door Sido10864 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz S-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Autobedrijf Luik B.V. (0) PRO, 19 jaar geleden

Dit zit in de klok zelf, ik heb het al eens eerder meegemaakt een oplossing klok vervangen. Dat knipperen van de verlichting is ook een bekende storing bij een aantal types, de hoogspanning voeding achter op de klok gaat het begeven. Kwestie van tijd voordat hij helemaal uitvalt.

ERIC2754 (0) PRO, 19 jaar geleden

Marcel, heb dit probleem ook voor bij mijn E 270 CDI, maar daar flikkert soms ( niet altijd ) alles van verlichting , dwz de koplampen, achterlichten , binnenverlichting, radiodisplay, en verwarmingsdisplay; hiervoor hadden ze bij de dealer in waarborg reeds een alternator vervangen, zonder resultaat. Ligt dit ook aan de hoogspanningsvoeding of heeft dit een andere oorzaak??
De dealer kan het niet vinden en zegt dat ik er maar mee moet leren leven.
Groetjes, Eric

Autobedrijf Luik B.V. (0) PRO, 19 jaar geleden

Als alles in je auto flikkert erik, dan duid dat of op een piekspanning vanuit een of ander component b.v. je alternator (dynamo)of een niet goed functionerende voedingsspanning. Denk dan aan je accu of de aansluiting van de plus en min pool. Ik heb dit probleem een keer gehad bij een a-klasse en toen bleek er een massa kabel los te zitten. Dus mijn advies controleer de bevestigingen van de accu, polen en aftakkingen en de massapunten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz S-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.