Mercedes-Benz Mercedes E200 Benzine: Verkeerd toerental en slecht lopen

Bouwjaar: 1990

Mijn E200 loopt stationair veel te hard. Tot wel 2200 toeren als ie warm is. Echter, bij koude start, slaat de motor met moeite aan en schudt hij hevig, omdat ie simpelweg tegen het afslaan aan zit. Dan maakt hij +/- 550 tot 600 toeren. Veel te weinig dus. Heeft iemand een idee wat hier aan de hand kan zijn ?

P.S. De koppakking is een paar jaar geleden kapot gegaan. Vervangen en kop gevlakt. Paar dagen erna is de krukas gebroken. Onderzoek heeft uitgewezen dat de scheurtjes "nieuw" waren en dat die dus niet uit ouderdom zijn ontstaan. Kan dit ermee te maken hebben gehad dat de kop niet goed gevlakt is ?

Sinds dien heeft de motor dus nooit meer goed gelopen en treedt altijd het probleem van de verkeerde toerentallen op.remco9422

Geplaatst door remco9422 PRO , lid sinds 17 jaar geleden

1 Reactie

vento11750, 17 jaar geleden

Leerlauf-regel unit kapot, zit naast je computer.

Deze stuurt je stappenmotor aan.

Je kunt makkelijk testen of je stappenmotor op de juiste wijze wordt aangestuurt.

Trek de tweepolige stekker die op je stappenmotor zit los.

Meet daarna hoeveel volt op de stekker zit.

1 pool moet 12 volt geven en de andere is variabel.

Als je 0,3 volt meet of minder is de regel unit kapot of het relais of draadbreuk.{ met draaiende motor }

Verder testen of er geen vacuuumlek is.

Bij 2200 toeren gaat bij een kapotte regelunit en in combinatie van een vacuumlek bij vervangen van de unit het toerental terug tot 1200 toeren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.