Mercedes-Benz CLS-Klasse 2005: vervuiling motor

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: c219, Motorinhoud (cc): 3500, Vermogen (kw): 200

Beste lezers,
ik heb twee foutmeldingen te weten: P017 enP016, sensoren nokkenas tov krukas is niet altijd correct op één bank. Garage heeft verteld dat door vervuilde (oude) motorolie de variabele kleptiming de boosdoener is. De auto start goed, loopt mooi en redelijk zuinig, kortom de timing is niet een tandje van slag en er zijn ook geen zogenaamde balansasproblemen, (waar ik wel eens over lees op diverse internet fora). Zo nu en dan gaat het lampje van zelf uit (!) en komt later weer terug. Het motorblok spoelen is mij aangeraden door de garage, kosten 230 euro.De toevoeging wordt in het blok bijgevuld , ik moet een week rijden en daarna is er een motoroliewissel, dan moeten de problemen zijn opgelost. Mijn vraag is, waarmee wordt gespoeld ? kan ik zelf niet dat product in mijn motorblok gooien en daarna olie wisselen. Hopelijk weet iemand raad, alvast bedankt !

gaucho

Geplaatst door gaucho , lid sinds 13 jaar geleden

4 Reacties

Martie_D, 4 jaar geleden

Rijdt je alleen korte stukjes met de auto of ook lange afstanden? Als je alleen korte stukjes rijdt, komt de motor niet voldoende en lang genoeg op temperatuur om alle verontreinigingen eruit te krijgen. Hierdoor kan er condens ophoping plaatsvinden bij de motorolie. Als je dan een keer lang rijdt waarbij de motor wél langdurig op temperatuur is en je gaat dan, na de motor even stil hebben te laten staan, de olie checken, dan zou het niveau ineens een stuk lager kunnen zijn omdat alle condens dan kans heeft gehad om te verdampen. Condens (water) veroorzaakt inwendige roest en daardoor extra vervuiling van de olie en motorslijtage.

gaucho, 3 jaar geleden

Heb vier maanden geleden de balansas moeten laten vervangen , het kettingwiel was compleet weggesleten dus ik was net op tijd. Niet bij de dealer (6900 euro) maar bij een heel goede garage uit Broek op Langedijk. Die deden het voor 1800 euro , met originele MB onderdelen, balansas, ketting, geleiders etc. De motor loopt nu weer geweldig en het motorlampje blijft uit :) Hiermee sluit ik deze topic af.

blair_1000, 3 jaar geleden

Beste gaucho,ik heb een Mercedes SLK 350 uit 2004 met de zelfde probleem,ik wil graag weten de naam van de garage in broek op langedijk, ik woon vlakbij en wil ook een nieuwe distributie ketting,balansas, en geleiders vervangen,ik hoor het graag.

ralphb, 1 maand geleden

Heren, ik zit met hetzelfde probleem en woon ook in de buurt van Broek op langedijk. Hebben jullie de naam van de garage voor mij? Zal erg gewaardeerd worden!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Cls-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.