Mercedes-Benz Vito: Vito 108cdi koude start: nagelen en overslaan

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 108cdi

Hallo,
Weet niet meer waar ik het moet zoeken:

Mijn Vito 108cdi nagelt behoorlijk na de koude start. Hij start meteen en loopt mooi stationair maar bij korte stootjes gas geven lijkt de motor over te slaan. Met rijden nagelt ie overmatig, vooral als het toerental laag is, bijvoorbeeld bij wegrijden vanuit stilstand of na overschakelen. Als de motor warm is loopt ie als een trein, trekt goed en geen rook uit de uitlaat zichtbaar.

De injectoren zijn recent gereviseerd, dichtingen en leidingen van het brandstofsysteem vervangen alsook de rubber afdichtingen van het inlaatgedeelte. De egr werkt normaal, de turbo werkt normaal zonder overmatige olie in de drukleiding of luchtlekkage.

Nogmaals, als de motor warm is zijn de symptomen nauwelijks aanwezig en rijdt ie best goed. Echter met deze buitentemperaturen duurt het soms een kwartier voor ie op bedrijfstemperatuur is (heeft geen bijverwarmer).

Heeft iemand nog raad?

ABT

Geplaatst door ABT (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

en je gloeispiralen zijn die ook nog goed

ABT (0), 15 jaar geleden

Tja, dat weet ik niet zeker.
Echter, warm of koud, de motor start meteen en loopt dan ook mooi stationair. Bij gas geven lijkt ie over te slaan en met rijden is nagelen hoorbaar (alleen in de lage toeren). Het kan toch niet zo zijn dat gedurende het kwartier rijden eer de motor voldoende warm is dat dit door de gloeispiralen komt?

jogr63 (0), 15 jaar geleden

Aan de gloeispiralen zal dit niet liggen, maar geen bijverwarmer ? kapot of niet aanwezig want hij hoort er wel een te hebben.
(Eberspacher, gemonteerd onder de bus thv de bestuurderstoel)
Met de huidige temp. duurt het inderdaad wel even voor hij warm is.

ABT (0), 15 jaar geleden

Heb nog effe onder de bus gelegen: geen bijverwarmer en ook geen sporen dat er ooit ene heeft gezeten. Ik heb deze bus nu een jaar en deze heeft het altijd prima gedaan zonder bijverwarmer (lange afstandrijder).

Als ik even terugdenk.. Ik heb een tijdje geleden een tikje van achteren gekregen, gelukking geen grote (blik-)schade. Niet lang daarna is de ellende begonnen.

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

deze heeft toch ook een nagloeisysteem???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.