Mercedes-Benz Vito: Vito 108CDI uit 2002 start slecht bij koude motor

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 108CDI

Goedemorgen,

Normaal gesproken start onze Vito meteen, echter sinds vorige week duurt het echt heel lang (10 sec.) voordat de motor aanslaat.

De ANWB heeft startpilot ingespoten in een dikke buis (heb er geen verstand van) en toen startte hij veel sneller. Hij gaf aan dat er waarschijnlijk een lek in de retour zat en wees naar een component wat met 2 boutjes aan de rechterkant van het motorblok bevestigd zit. Hierin zouden 2 rubberen ringen zitten die vaak lek raken.

Inmiddels hebben we een nieuwe auto besteld maar deze komt pas over 2 maanden. Is zoiets tijdelijk op te lossen of wat zou een reparatie gaan kosten? Uiteraard zou ik er niet al te veel geld aan uit willen geven.

Ik weet niet of het ermee te maken heeft maar als de Vito snel optrekt, dan is er een paar harde tikken te horen vanuit de motorruimte en slaat de motor af. Het EDC lampje gaat dan branden. Na een paar seconden start de motor weer zonder problemen.

Wie kan mij meer vertellen over wat er aan de hand kan zijn?

Alvast bedankt.

Marcello7075

Geplaatst door Marcello7075 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

Is de auto al uitgelezen mbt dat afslaan? Dat zal waarschijnlijk een foutcode geven op een te lage druk in het hogedruksysteem, wat weer kan worden veroorzaakt door een defecte injector(die harde tikken).
Het slechte aanslaan kan door verschillende oorzaken(foutcodes uitlezen, lekhoeveelheid van de injectors meten, onderdelen visueel controleren) komen, dit is door een dealer met een uurtje vast te stellen en dan kan je zelf altijd nog de keuze maken of je het laat maken(dealer of ergens anders)

Marcello7075 (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor je reactie Jarno5187

Is dat uitlezen iets wat de Renaultdealer ook kan? Daar is de nieuwe auto namelijk besteld.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

Nee, daarvoor moet je echt naar de Mercedes-dealer

Marcello7075 (0), 13 jaar geleden

Goedemorgen,

Ok tnx, morgen een afspraak met de mercedes dealer om uit te lezen.

Marcello7075 (0), 13 jaar geleden

Vandaag auto gerepareerd bij dealer.
Euvel: ringen drukventiel vernieuwen

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

Dat is een veelvoorkomende oorzaak en ook meteen het goedkoopst om te maken. Mooi dat het opgelost is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.