Mercedes-Benz Vito 2012: Vito 116cdi vocht problemen en vraag over pook / koppeling

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

Goedenavond,

Een maand geleden heb ik een nieuwere 2ehands bus gekocht bj 2012. aangezien de oude bus nog niet is verkocht staat hij nu al ca een maand onverzekerd stil (rij af en toe even een rondje over de oprit om niet vast te laten roesten).

o.a. de versnellingsbak is vernieuwd volgens de vorige eigenaar.

Bij het vervangen van de autoradio naar een 2DIN die ik er later in wil zetten zag ik dat het ding waar de koppeling aan vast zit een beetje raar er voor zit. Aangezien ik 0 verstand heb (nog) van auto's vroeg ik mij af of dit normaal is.

Tevens kwam ik tot de ontdekking dat er erg veel vocht naar beneden komt vanuit het dak, nu weet ik niet of dit komt door de stilstand en het weer of dat de auto misschien lek is?

Hoop dat jullie me willen adviseren, ben er toch niet helemaal gerust onder vandaar dat ik even op dit forum post.

Vitobenz

Geplaatst door Vitobenz , lid sinds 7 maanden geleden

5 Reacties

kaleido 1 PRO, 7 maanden geleden

De verbinding die je ziet is van de schakelkabels, Auto staat in de versnelling vermoed ik toen de foto is gemaakt ?
Vocht in de auto kan inderdaad komen door lekkage , voel eens onder de vloerbedekking of het daar nat is , anders is dr kans groot dat het condens is door stilstand , ventileren ramen deuren los en lekker droog laten waaien

    Hallo Keleido, Dat klopt, ik heb hem altijd in de 1e versnelling staan en nooit op de handrem. Ik zal morgen eens kijken onder de rubber matten van de cabine. Het is een tweezitter met bak (vito 116cdi) en ik zie dat het water voornamelijk ook in de bak van het plafond naar beneden druppelt. Schakelkabel leek me er zo raar voor te zitten. Ik zag namelijk ook een ander filmpje op internet en daar leek het me er een stuk rechter voor te zitten. Maar dit is dus verder geen probleem? Thanks voor de info! - Vitobenz, 7 maanden geleden

kaleido 1 PRO, 7 maanden geleden

Misschien een antenne op het dak , Zou het via het voetje naar binnen kunnen komen , zit er geen mogelijkheid om bij het eventuele voetje te komen ?,

Vitobenz, 7 maanden geleden

Heb vandaag een kort stukje met de auto gereden. 1,5 uur lang ongeveer de kachel vol aan. De achterbak laten luchten en het vocht met een handdoek droog gemaakt. Ik zie nu dat er weer condensvorming is in de bak, steeds op het plafond. De rubber matten waren aan de onderkant niet nat (cabine).Het is eigenlijk het hele dakoppervlakte waar druppels ontstaan, zal dit door stilstand komen? Moet er echt actief in gereden worden voordat alle vocht er weer uit is?

kaleido 1 PRO, 7 maanden geleden

Als er geen lekkage is wel , of weg zetten met de ramen open.

Heino4267, 7 maanden geleden

Als je dak vol druppels zit na enige tijd stilstaan en het is geen lekkage, is dat condens uit de lucht in je auto, doordat het dak kouder is dan de lucht. Oorzaak is dan dat de lucht in de auto teveel vocht bevat. Dus ga eens op zoek naar de plek waar dat water zich heeft verzameld: onder de vloerbedekking, ergens in een bak of zo. En elke auto heeft ventilatiegaten die met een rubber flap worden afgedicht, vaak ergens bij de achterbumper. Als die flap dicht zit heb je onvoldoende circulatie in de auto en blijft het vocht ook teveel in de auto hangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.