Mercedes-Benz Vito: Vito doet er heel lang over voordat hij start/aanslaat

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 108 CDI

Goedemorgen,

Nu het buiten kouder wordt, heeft onze Vito het steeds moeilijker om te starten.

Dit ondervonden we vorig jaar ook in de winter. Toen hebben we hem laten controleren en zeiden ze bij de dealer dat een verstuiver lek was. Maar deze hebben we toen niet laten vervangen (ook op advies van andere forumleden van hier). We hebben vorig jaar ook de gloeibougies laten testen bij een 'normale' garage (geen dealer omdat dit veel makkelijk te testen schijnt te zijn) en deze bleken naar behoren te werken.

Toen het vorig jaar buiten wat warmer werd, startte de Vito weer meteen en hebben we heel de zomer geen last meer gehad. Tot gisteren.

Sinds gisteren moet de startmotor wel 30 tot 40 seconden draaien alvorens de motor aanslaat. Wat kan dit toch zijn?

Als de motor eenmaal draait, loopt ie ook lekker en zien we ook geen rook uit de uitlaat komen.

Heeft iemand een verklaring misschien?

Alvast bedankt.

Marcello7075

Geplaatst door Marcello7075 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

alfons262 (0) PRO, 15 jaar geleden

als er een verstuiver niet goed is zou ik die in ieder geval laten vervangen, heeft grote invloed op het koud starten, ik vindt het maar raar dat andere forumleden het advies gegeven hebben deze te laten zitten!

Marcello7075 (0), 15 jaar geleden

Ze hebben niet aangegeven hem te laten zitten maar ze waren er niet zeker van dat dit de oorzaak was. Maar buiten dat, tot voor gisteren was er geen enkele aanleiding om hem te vervangen of teken dat er iets aan de hand was.

izzi (0) PRO, 15 jaar geleden

injectoren opnieuw laten testen op teveel retour .als ook de o ringen op de raildruksensor laten vervangen deze kosten bijna niets ,en ook kijken of er geen leidingen lekken vooral de plastieken leidingen,deze kunne lucht in de leidingen laten en bij kouder weer kan dit erger zijn

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.