mercedes-benz Viano 2004: Voorgloeilampje brandt ong. 20 sec na het starten

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 110

Goedemiddag,

Ik zit met een vraag over mijn gloeibougies. Ik heb namelijk gemerkt aan mijn Viano 2.2 dat het lampje van het voorgloeien na het starten bij koude motor een ongeveer 20 seconden blijft branden en daarna eer uit gaat. Motor start goed, ook in de winter. Als de motor eenmaal warm is en ik start hem weer dan keert het bovenstaande probleem niet terug. Ik vraag me dus af of dit normaal is of toch een foutieve gloeibougie heb? Ik heb een My carly waarmee ik de bus kan uitlezen en deze geeft geen foutcodes aan maar of deze te vertrouwen is weet ik niet zeker. Voor dat ik eraan ga beginnen zou ik graag een mening van jullie willen horen.

Alvast bedankt

Manolo

MrZigoZago

Geplaatst door MrZigoZago (50) , lid sinds 2 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Viano? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

PeterK011 (5), 1 maand geleden

één of meerdere gloeibougies defect. Je kan meten welke het is aan het gloeirelais : als je de stekker daarvan verwijdert staan er nummertjes op . ofwel rechtstreeks met een draadje van de + van de batterij naar de gloeibougie. als je contact maakt en er zijn vonkjes dan werkt de bougie nog , indien geen vonkjes is ie defect . Of je kan ook een mulitimeter gebruiken tss batterij en bougie : bij 0V is ie kapot en 12V werkt ie . Kunnen erg vast zitten. gaten best uitblazen en beetje kruipolie laten weken. Indien je voelt dat ie gaat breken... beter laten zitten en zo rijden anders kan je nog een grote kost hebben aan een auto van 20j oud die zonder ook goed start.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Viano of stel zelf een nieuwe vraag.