Mercedes-Benz 250: Voorgloeirelais blijft hangen

Bouwjaar: 1986

Het voorgloeirelais van mijn 250 touring diesel (met 535.000 km op de teller) blijft na het starten hangen. Ben er net achter gekomen. Na 3 accu's en twee dynamo's het afgelopen jaar en een garage die het niet kon vinden. Ik heb het relais opengemaakt en de contactpuntjes schoon geschuurd. Het stomme is: af en toe hangt ie wel, af en toe niet. als je de stuur stekker (de 4 polige) lostrekt, komt het relais meteen los. Ik vraag me af of het aan het relais ligt, voordat ik er een op de sloop ga halen. Ik kan me namelijk zo voorstellen dat ie een signaal krijgt als de motor loopt, of is het alleen een tijdrelais??? Alvast bedankt mensen.
met vriendelijke groet,
Ralf Knape

Ralf9243

Geplaatst door Ralf9243 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 250? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

b.v.berkel (0), 19 jaar geleden

achter de accu zitten ook nog een relais dat met het voorgloeien van doen heeft. het relais is bij jouw te herkennen aan dat er 5cilinder op staat.
misschien zit daar de storing..

bram

Ralf9243 (0), 19 jaar geleden

achter de accu heb ik geen relais zitten. het voorgloeirelais heeft inderdaad de tekst 5 cilinder erop, maar deze is voor op de linkerwielkast geplaatst. zijn er misschien mensen die een elektrisch schema van deze auto hebben?? alvast bedankt, Ralf

wqjk45 (0), 19 jaar geleden

Het komt vaker voor dat het electrische gedeelte van het contactslot stuk is mischien daar eerst zoeken.

roel33 (0), 18 jaar geleden

voorgloeirelais is gewoon kapot, gebeurt wel eens vaker gewoon naar de sloop en er 1 ophalen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 250 of stel zelf een nieuwe vraag.