Mercedes-Benz W124 Kombi: Vraag over afwatering en lekkage W124

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Diesel, Motorcode: 300D

Hallo,

Mijn Mercedes E300D kombi (W124 jan-1994) heeft wat nattigheid onder de mat bij de voorstoelen (links en rechts). Dit komt niet van de airco denk ik wat vorige week was het de hele week mooi weer en heb ik boel drooggemaakt en de airco regelmatig gebruikt. Toen bleef het droog onder de matten. Nu naar een paar forse buien is het weer nat.
Nu valt mij wel op dat de rubberstrip aan de onderkant van de vooruit aan de zijkanten los zit, die klappert ook bij hogere snelheden en er zit links en rechts een spleet tussen (zie foto's). Zou dit de reden van de lekkage kunnen zijn ? Ik heb zo geen andere W124 in de buurt dus mischien kan een andere W124 eigenaar eens kijken bij zijn auto hoe dit hoort te zitten ?
Alle tips en ervaringen zijn welkom.

Bedankt vast.

[url=http://www.triadot.com/mb/links.jpg][img]http://www.triadot.com/mb/links_th.jpg[/img][/url]

[url=http://www.triadot.com/mb/rechts.jpg][img]http://www.triadot.com/mb/rechts_th.jpg[/img][/url]

RolandK10257

Geplaatst door RolandK10257 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 124? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 15 jaar geleden

Waarschijnlijk zijn de afwaterings kanalen verstopt met bladeren en modder.
Die moet je schoonmaken en door spoelen.
Als ze verstopt zijn loopt het water via de luchtinlaat naar binnen en zal ook het interieurfilter nat zijn.

mvg,
Hans.

P.S: die rubbers horen gewoon vast te zitten

RolandK10257 (0), 15 jaar geleden

Ok, bedankt. Ik ga die kanalen eens nakijken. Blijft nog de vraag of die spleet tussen rubber en stijl er hoort.
Of mis ik daar iets ?

Hans4040 (310) PRO, 15 jaar geleden

volgens mij mis je de plastic afdek roosters, als ik het zo bekijk.
Zoek eens een zelfde auto ,b.v op een parkeerplaats, en vergelijk eens.

RolandK10257 (0), 15 jaar geleden

De tip opgevolgd en vandaag een andere W124 bekeken. Daar loopt de zwarte strip helemaal van stijl tot stijl.
Bij mij stopt het ongeveer een cm voor de stijl aan beide kanten. Dat is erg wel vreemd, wat zou daar de reden van kunnen zijn ? Heb ik een andere konstructie, verkeerde strip of is hier iemand aan de gang geweest die niet wist hoe het zat en het afgesneden heeft. Of is het een strip van een coupe die mischien andere raamstijlen heeft ? Of gekrompen in de was ? Daar kom ik nooit achter denk ik.

Enige verschil is dat die voorbeeld auto van 1992 is en mijn auto van 1994 dus voorzien van de laatste "face lift".
Maar ik denk deze constructie de hele W124 serie zo gebleven is.

De beide afwateringkanalen zijn wel open, ik heb met een gieter water getest en het water kwam netjes via het kanaal in de wielkasten uit. Het lijkt me toch dat die spleten iets te maken hebben met het probleem.

Ik ga weer verder op zoek naar de oplossing.

frans49 (0) PRO, 15 jaar geleden

Vanaf juni 93 ( dus de laatste facelift van de 124 ) zijn de rubbers onderaan de raam veranderd . Voor juni 93 waren dit bagetten .Als de vooruit vervangen wordt dient er onderaan de raam een strip te hangen waarin deze rubbers vastgemaakt worden ( enkel na model 93 ) vermoedelijk ontbreekt deze strip . De rubber moet aan de zijkanten onder de bagetten zitten . Als deze te kort zijn zoals op de foto is dit niet juist ( waarschijnlijk heeft één of andere onverlaat er een stuk afgeknipt ) . Suc6

RolandK10257 (0), 15 jaar geleden

[quote=frans49]Vanaf juni 93 ( dus de laatste facelift van de 124 ) zijn de rubbers onderaan de raam veranderd . Voor juni 93 waren dit bagetten .Als de vooruit vervangen wordt dient er onderaan de raam een strip te hangen waarin deze rubbers vastgemaakt worden ( enkel na model 93 ) vermoedelijk ontbreekt deze strip . De rubber moet aan de zijkanten onder de bagetten zitten . Als deze te kort zijn zoals op de foto is dit niet juist ( waarschijnlijk heeft één of andere onverlaat er een stuk afgeknipt ) . Suc6[/quote]
Dat is waardevolle informatie. Ik ben net nog even wezen kijken en inderdaad zit er een kunstof strip maar dit zit niet (meer...) aan de ruit maar is los, dus zit ook dat afdekrubber los. Die raakt trouwens nergens de ruit.
Die strip heeft een U profiel, dat zou onderaan de ruit moeten zitten dus ? En daar klikt dat afdekrubber dan weer in ?
Het is een bende, zou ik met kit (welke kit soort...) die strip weer vast kunnen zetten of zit ik aan een nieuwe ruit ?
En een nieuw afdekrubber want die is 2 cm te kort. Ik zal nog proberen een foto te plaatsen van de plaats van het onheil.

Mischien een domme vraag maar wat bedoel je met "bagetten" ?

Bedankt in ieder geval.

RolandK10257 (0), 15 jaar geleden

Ik had nog een theorie die ik even wil laten weten. Zou het kunnen dat het afdekrubber nu te kort is geworden omdat het niet vastzit ? Dus als ik die kunstof strip weer aan de ruit lijm en dan het afdekrubber van het midden uit vast zet het wel doorloopt tot aan het eind ? De einden van het rubber zijn wel erg mooi en strak recht, lijkt toch wel origineel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.