Mercedes-Benz 208 D 1999: W 902 sprinter ramen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 2300, Vermogen (kw): 58

Goede dag allemaal
ik heb een probleem met de achterramen ,deze zijn oorspronkelijk van kunstof (camper) deze zijn lek kapot.
nu heb ik originele ramen van glas met nieuwe originele rubbers .het probleem is dat ik ze er niet in krijg.is er nog iemand die de kennis heeft hoe dit te doen .voeger ging dit met een touwtje vanuit de binnen zijde. mocht er de kennis nog aanwezig zij hoor ik graag van u.

met vriendelijke groet
wilco menning
0651260849

.

Geplaatst door

wilcomenning (65)

al 14 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Is de maat hetzelfde ?

kaleido 1 5000
badge vip badge

2 maanden

alo Kaleido
ja heb het raam dat eruit gekomen is op de te plaatsen raam gelegd ,dit is dezelfde maat maar ik krijg ze er niet in .misschien een of ander foefje dat er voor nodig is.de oudere monteurs zouden dit wel weten

wilcomenning 65

2 maanden

Hallo, zou moeten lukken met een stuk koord en dan rubber invetten.

Groet Jan227

Jan227 30
badge

2 maanden

Hallo Jan , de nieuwe rubbers zitten in een gesealde zak ,de rubbers zijn in geolied dus daar kan het niet aan liggen. ik kan me nog voorstellen dat het koord te dik is ,eens proberen met dunnere zou een optie kunnen zijn .
groeten Wilco

wilcomenning 65

2 maanden

Ik gebruik bv. Waslijn of dik electra draad om de rubbers er in te werken soms is het rubber wat stug dan gooi ik ze in goed heet water met 2 man de klus doen in het midden onderaan beginnen dan doorgaan in de hoeken voorzichtig rond werken om het rubber niet in te scheuren als je bovenaan in het midden bent stoppen en dan de andere kant er in werken voorzichtig wat druk uitoefenen en de ruit naar beneden drukken met rubber en al af en toe voorzichtig iets kloppen op de ruit met de vlakke hand zo dicht mogelijk bij het rubber dan moet hij er toch in gaan heb er genoeg gedaan voordat de gelijmde ruiten kwamen.

kaleido 1 5000
badge vip badge

2 maanden

eindelijk opgelost wel wat van het plaat materiaal afgehaald een millimeter rondom .anders was het rubber er niet in te krijgen bedankt alle voor jullie reacties en mee denken.

wilcomenning 65

1 maand

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 208 D of stel zelf een nieuwe vraag.