Mercedes-Benz 300: W124 300 TD probleem met automaat in stand R

Bouwjaar: 1993

Sinds enige tijd reageert de auto zeer lui als de automaat in stand R wordt geschakeld. Pas na 10 seconden komt er "grip" op de wielen. Bij gas geven is het alsof "een koppeling doorslipt": veel toeren en nauwelijks beweging. Probleem is stilaan ontstaan en wordt steeds erger. In de stand D verloopt alles normaal. Wagen heeft 250.000 km, filter en olie werden reeds vervangen echter zonder resultaat. Het filter was wel verschrikkelijk vuil. Kan iemand mij zeggen waaraan ik mij moet verwachten en eventueel een bedrijf aanwijzen dat mij dit kan oplossen? tnx

Tony11623

Geplaatst door Tony11623 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 300? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

mart-vervoort (0) PRO, 18 jaar geleden

denk dat er een terugslagklepje in het brein van de automaat blyft hangen waardoor het systeem niet op druk kan komen om de rembanden aan te trekken .is moeilyk een diagnose te maken. heeft in ieder geval met de druk te maken.succes

Tony11623 (0), 18 jaar geleden

Op advies van een andere TS op dit forum (lees: [300 1992] Defecte automaat), heb ik ook een blikje (325 ml) Wynn's Automatic Transmission Treatment aan de automaat toegevoegd. Ik wacht nu een 500 km af en zal dan melden of deze "Red Bull" bij mij ook effect heeft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 300 of stel zelf een nieuwe vraag.