Mercedes-Benz B-klasse: Waar zit de EGR klep op deze auto??

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 B-180 CDI 16_V Kat.

Geachte heren de dames,

Ik heb hier een B klasse staan welke niet meer boven de 3000 rpm wil draaien (altijd), en het storingslamje brand. De auto komt van een collega welke de auto niet goed uit kon lezen. Hij heeft wel een aantal storingen op de lambda sonde gevonden, en deze kunnen wissen. De storing die er nu steeds weer inschiet is P2511 uitlaatgas recirculatie controle. Nu wil ik dus de EGR klep controleren, maar ik kan dat ding niet zien zitten, en om nu te voorkomen dat ik veel zaken voor niks weg ga halen ben ik benieuwd of iemand hier mischien weet wat ik weg moet halen of in welke hoek ik moet zoeken. Ik heb van de dealer hier wel een plaatje gehad, maar daar wordt ik ook niet zoveel wijzer van.

Groeten Erik

02erik02

Geplaatst door 02erik02 (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz B-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

frans49 (0) PRO, 13 jaar geleden

Luchtfilterhuis losklikken en dan zie je hem zitten . suc6

02erik02 (0) PRO, 13 jaar geleden

Bedankt voor de reactie, klopt inderdaad! Als het luchtfilterhuis eraf is klopte ook het plaatje van de dealer beter.

EGR zat vast en dichtgekoekt, dus dat was idd het probleem.

Groeten Erik

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz B-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.