Mercedes-Benz E-Klasse: wat zit er onder rechter koplamp? e200 cdi 1998

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 cdi

na het verstuiverprobleem is er nu iets anders.

als de motor warm wordt komt er rook tevoorschijn in de buurt van de rechter koplamp en ik ruik de lucht van verbrand rubber.
Onder de rechter koplamp zit een vierkant blok met rubber eromheen en een opgerolde metalen slang.
Kan iemand mij zeggen wat dat is? (lijkt mij een onderdeel van de turbo) En waar moet het nog meer aan gekoppeld worden (als het ten minste ergens aan vast moet)? En waarom zou er zo'n rook vanaf komen?

merc131

Geplaatst door merc131 , lid sinds 13 jaar geleden

4 Reacties

izzi PRO, 12 jaar geleden

dit is een brander die je koelwater van de motor sneller opwarmt bij koud weer . deze kan soms stevig wat rook uitblazen . je kan deze ook afzetten door de schakelaar af te zetten in je middenconsole.

merc131, 12 jaar geleden

dank voor je reactie, maar hoe zit het dan met de lucht van verbrand rubber en moet die opgerolde metalen slang nog ergens naar toe?

izzi PRO, 12 jaar geleden

u moet zien dat de metalen slang niet gescheurd is en dat deze uit het gat onderaan je beschermplaat komt ,anders kan het zijn dat je bumper wegsmelt .

PeterK011, 12 jaar geleden

Dat is een WEBASTO kachel,die werkt op diesel.Die metalen slang is de uitlaatpijp.
Mvg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.