Mercedes-Benz Viano: Weinig tractie bij achetruitrijden

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 cdi

Als ik mijn Viano (2011, 64.000 km, Marco Polo uitvoering) achteruit de garage in wil moet ik over een 1,5 cm hoog drempeltje heen. De ingang is net breed genoeg dus rijd ik met de nodige voorzichtigheid. Achteruit, smal, dus bij de voorwielen en de spiegels het meest secuur, dan gebeurt het dat ik ontzettend veel gas moet geven om over dat drempeltje te komen. Alsof er niet of nauwelijks vermogen beschikbaar is, geen tractie op de achterwielen terwijl daar de aandrijving zit of misschien omdat daar de aandrijving zit. Pas met een klein aanloopje wil het lukken. Garage vol uitlaatgassen, hoop lawaai. Wie herkent dat? Is dat te verklaren.

Harvangel

Geplaatst door Harvangel (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Viano? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

willy9 (0) PRO, 9 jaar geleden

drempel schuin opvullen en klaar en goedkoopst. heeft niets met vermogen te maken

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 9 jaar geleden

De aandrijving is op de achterwielen. Als deze vast tegen het drempeltje staan, is het normaal dat het veel moeite kost. Klein aanloopje en je rijd er zo overheen.

Harvangel (0), 9 jaar geleden

Ja, Jarno, dat is waar. Aandrijving op de achterwielen.

Harvangel (0), 9 jaar geleden

Naar garage geweest en daar werd de klacht als niet bekend genoemd. Uit laten lezen. Geen problemen vastgesteld. Automatische transmissieolie gecontroleerd. Oliepijl ver beneden minimum! Bijgevuld. Sinds dat moment probleem niet meer gehad. Soepel over drempeltje heen.

kaleido 1 (1630) PRO, 9 jaar geleden

Waar is de olie gebleven dan , moet ergens een lekkage zitten , is een gesloten systeem.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 9 jaar geleden

Verkeerd afgevuld na het verversen? Je moet je goed aan de voorwaarden houden om de olie in de juiste hoeveelheid af te vullen. Of de bakolie was nu niet op de juiste temperatuur en is er maar wat bijgevuld.

Harvangel (0), 9 jaar geleden

Tja, ik denk toch verkeerd afgevuld bij verversen. Ik controleer bij het wegrijden de droge garagevloer en daar is geen olielekkage zichtbaar. Zal de zaak in de gaten houden en regelmatig peil laten controleren. De adviezen om een aanloopje te nemen of de drempel te vullen zouden zeker geholpen hebben om geen last te hebben va het probleem maar pakten de oorzaak niet aan. Toch, dank voor het meedenken.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 9 jaar geleden

Het is soms moeilijk te beoordelen via internet, maar goed dat het opgelost is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Viano of stel zelf een nieuwe vraag.