Mercedes-Benz e 220 cdi 100kw: welke olie en resetten vzn service

Bouwjaar: 2000

Hallo,
Mijn vriend heeft pas deze voertuig gekocht(180000 km),mijn vraag is welke olie mag er in en hoe reset ik de service interval.
Hij wil zijn remmen ook laten vervangen, zijn hiermee enige zaken waar ik moet opletten.

erhan

Geplaatst door erhan (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 124? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

plurkje (0) PRO, 19 jaar geleden

als het goed is zit er een boekje in met oa de onderhouds historie, daar staat ook de gebruikte motorolie soort (en merk)in (let op kwaliteit moet geschikt zijn voor turbo diesel!). Interval reset je op de combiklok (links in kombinatie met stuurbediening). En de remmen gaat als volgt: schijven opmeten (minimale toegestane dikte staat op de schijf zelf/ opmeten zonder speciale gereedschap ingewikkeld, dus bij een dikke opstaande rand vernieuwen! om de prijs hoef je niet te laten)en blokken is als bij ieder ander tenzij sprake is van een SBC systeem!(dan in iedergeval de deuren op slot houden)
Succes

erhan (0), 19 jaar geleden

ok,ik heb het gevonden en toegepast,het werkt.bedankt.

Andre379 (0), 19 jaar geleden

plurkje, waarom moet je de deuren op slot houden en wat is SBC systeem?

plurkje (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik heb me vergist, althans het jaar 2000 over het hoofd gezien. Ik dacht dat het om een 211 type ging. In dat geval moet je de deuren gesloten (lees: opslot) houden aangezien bij het openen van een portier het SBC (Sensotronic Brake Control)een systeem check uitvoerd. Dit houdt in een oa in dat alle klauwen even opdruk worden gebracht. Met alle mogelijkheden van dien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.