Mercedes-Benz Vito: Welke olie?? vito 110 cdi

Bouwjaar: 2002

Hey,

Ik ben van plan van mijn vito van de week nieuwe olie te geven, maar de welke kan ik hier best voor gebruiken?
En hoeveel olie geraakt er ongeveer in een lege carter van een vito?

Alvast merci,

Andy

Andy406

Geplaatst door Andy406 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Sterreke (0) PRO, 18 jaar geleden

wij gebruiken een 10w40 half synthetische olie van Q8. afhankelijk van je motornummer kan hier 7,5 of 8,5 liter motorolie in, een motornummer dat begint met 611.980 heeft 7.5 liter olie nodig, terwijl de 611.981/983 enz 8.5 liter nodig heeft,begin maar met 7.5 liter olie te vullen,dan kan je altijd nog 1 liter extra bijvullen. mocht je het nou niet helemaal vertrouwen,dan kan je in plaats van die ene liter ook anderhalve liter bijvullen,( dus totaal 9 liter),maar verder niet MEER er in gooien.

Andy406 (0), 18 jaar geleden

Hey sterreke,

bedankt voor het antwoord.
Ollie is juist van de wagen, en vanavond gaan we terug bijvullen.
Weet je toevallig ook waar zich het olie filter bevindt, heb al ens rondgekeken maar kan zo direct niets vinden. Moet je ditlangs onder vervangen? of zit dit boven ergens op de moter?

Alvast merci,

Andy

Sterreke (0) PRO, 18 jaar geleden

het olie filter zit aan de linker kant van de motor,verscholen onder een slang,je moet maar effe kijken tussen het luchtfilter en het motorblok in (luchtfilter zit uiterst links), je ziet daar een grote zwarte dop 14 kantig, en daar heb je een speciaal stuk gereedschap voor nodig om deze uit te draaien.

Andy406 (0), 18 jaar geleden

Hey sterreke,

bedankt voor de reactie.

Ik ga morgen proberen deze los te zetten met een speciaal gereedschap voor olie filterbehuizingen uit de industrie los te zetten. Moet normaal wel lukken denk ik.

Groetjes,

Andy

Sterreke (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik heb die dop bij een automaterialenzaak gekocht,koste niet veel, en heb er al veel gemak van gehad. Het merk is Midlock.
succes met verversen!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.