Mercedes-Benz Cls-Klasse: zacht schurend geluid van automatische versnellingsbak

Brandstof: Benzine, Motorcode: 350

Hallo allen, ik heb een CLS350 uit 2005 met 98.000 km op de teller. Sinds kort komt er een zacht soort schurend geluid onder de motorkap vandaan. Bij plusminus 2000 toeren begint het geluid en gaat bij overschakelen even weg om vervolgens weer terug te keren. Volgens mij komt het bij de automatische versnellingsbak vandaan. Ik heb de auto gekocht met 92.000 km en weet niet zeker of de versnellingsbak olie daadwerkelijk gewisseld is bij de voorgeschreven 60.000 km. Ik kan dat in de paperassen nergens terugvinden. Is het een lager ? Is het de versnellingsbak ? Wie weet raad ?
Bij voorbaat hartelijk dank.

gaucho

Geplaatst door gaucho , lid sinds 13 jaar geleden

8 Reacties

bertus, 9 jaar geleden

Slijtage op de lagers.
het :zagen": noemen ze het.

Herstellen,of andere bak.

gaucho, 9 jaar geleden

Hoi Bertus , bedankt voor je reactie. Welke lagers bedoel je? prise as lagers, alle lagers van de versnellingsbak ? Het lijkt mij sterk dat een automatische versnellingsbak van Mercedes slechts 98.000 km meegaat....Ik wacht nog even wat andere reacties af.

Mercury PRO, 9 jaar geleden

Tsja, als je twijfelt over de bakolie, zou ik dielaten verversen, maar deze bakken hadden wel wat probleempjes...zou gewoon ff contact opnemen met een automatenspecialist. Die kunnen vaak heel exact aangeven wat het is als ze er even mee rijden.
Gr Peco Power

bertus, 9 jaar geleden

Kijk hier eens.!!!!. Niet van mij. Ander forum.


Verhaal komt me bekend voor...

Is het oliepomp lager wat in de bak zit.

Dit is een glijlager en gaat fluiten als het koper er doorheen komt.

Heb me kapot gezocht naar alleen het lager maar nergens kon je dat ding los kopen alleen complete pomp en die koste 600 euro geloof ik.

Bij Autrans in lunteren laten ze zelf alles op maat maken dus ook losse lagers.

Vraag naar Jerry,die neemt de tijd voor iedereen en kan je uitleggen wat je het beste kan doen.

Was voor deel revisie incl oliepomp 450eurie kwijt.

Google op w126club.nl/schurend-huilend-geluid-automaat-t1405.html

gaucho, 9 jaar geleden

Bedankt voor je reactie, de W126 is een auto die tot 1991 gemaakt is en mijn CLS is van 2005. Ik neem aan dat er in al die tussenliggende jaren qua techniek wel één en ander veranderd is. Ik ga van het weekend even een plan de campagne maken wat ik het beste kan doen. In de tussentijd wacht ik nog wat reacties af.

gaucho, 9 jaar geleden

Hallo, schurend geluid is een beetje weg en daar is een ander bijgeluidje voor in de plaats gekomen. Auto is nagezien en uitgelezen door een MB specialist, er stonden geen storingsmeldingen in de uitlezer. Stukje meegereden en uiteindelijk het euvel gevonden. Er zit een spanrol met een versleten lager aan het blok .... Laat meteen maar twee spanrollen vervangen. Hiermee sluit ik deze topic af.

gaucho, 8 jaar geleden

Hallo allen, ik heb een CLS 350 uit 2005 en 112.000 km op de teller. Sinds kort gaat mijn raam niet meer (automatisch) dicht, dat wil zeggen, als ik de deur open om in te stappen gaat het raam 1 cm naar beneden en na sluiten van portier hoort het raam weer automatisch omhoog te gaan. Dat doet ie dus niet. Ik neem aan dat probleem wel vaker voor komt. Wie weet er een oplossing ? mvg
Peter

gaucho, 8 jaar geleden

Heb op aanraden het raam opnieuw gekalibreerd. Open gedaan een 10 seconden ingedrukt gehouden. Daarna sluiten en 10 seconden ingedrukt gehouden. Hiermee probleem verholpen. Hiermee sluit ik deze topic af.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Cls-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.