Mercedes-Benz C-Klasse: Zagende motor bij stationair in D of R

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 200 CDI

Sinds een paar dagen begint de motor van mijn W203 200 CDI Combi te 'zagen' (schommelend toerental). Dit gebeurt alleen bij stationair EN als ik R of D van de automaat in schakel EN voet op de rem. Zodra de motor op bedrijfstemperatuur is komt het niet meer voor. Als ik automaat in N of P zet duurt het even voordat motor weer normaal loopt. Als ik beetje gas geef is het ook goed.

Auto start na even voorgloeien direct, rijdt en schakelt verder goed.

Diagnose liet zien dat de elektrische 'zuheizung' een fout geeft. Kan dit er iets mee te maken hebben.

svengc

Geplaatst door svengc (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

frans49 (0) PRO, 14 jaar geleden

Raildrukregelventiel begint te haperen . suc6

svengc (0), 14 jaar geleden

Geeft de Star Diagnose een foutmelding als het raildrukregelventiel begint te haperen? Afgelopen vrijdag, toen het probleem zich voor deed, gaf de Star Diagnose namelijk geen melding over een foutieve brandstofdruk.

En waar bevindt zich dat ventiel? Ergens op de rail of op de pomp?

frans49 (0) PRO, 14 jaar geleden

Nee de Star Diagnoze geeft dit niet als fout op , maar bij de meetwaardes kan je het wel zien in de star . Het raildrukregelventiel heeft hier een mechanische storing ( afdichting ) en de star meet enkel het elektronische .
suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.