Mercedes-Benz C220 Diesel: zeer hoge verbruik 1/10 op autosnelweg

Bouwjaar: 1998

Beste lezer
Ik heb een mercedes c220 diesel van 4/1998. Het verbruik is 1/10 wat volgens mij heel veel is. Het schijnt dat de lucas pompen een slechte reputatie hebben, hoe kan ik met zekerheid weten of het wel de pomp is? Er brand geen EPC-lamp. Verder trekt de wagen zeer goed en heb ik ook geen last van snokken of stilvallen, er komt ook geen (blauw, zwart) rook uit de uitlaat. Ik heb hem laten uitlezen bij de garagist, geen fouten te zien. De garagist zei dat het waarschijnlijk de pomp is (hij kom het mij niet met zekerheid bevestigen).Telenfonische navraag bij diverse dieselservice's hebben mij bevestigd dat het zeker niet aam mijn dieselpomp ligt! Ik wil de pomp laten vervangen indien ik met zekerheid zou weten dat het door de pomps is. Waar kan ik mijn pomp laten testen, misschien is het een kleinigheid aan de pomp, injectoren, luchtmassameter of iets anders?

Graag jullie advies, reacties, aanbevelingen. Met vriendelijke groeten
Das

Das1966

Geplaatst door Das1966 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

arnold690 (0) PRO, 20 jaar geleden

Je zegt t zelf al,geen fouten,geen rook,trekt goed,blijft mijns inziens alleen een zeer forse rijstijl over....of niet goed gemeten dat kan ook nog

Das1966 (0), 20 jaar geleden

Ik rij zeker niet fors. Ik heb een modale rijstijl noch snel noch traag. Volgens mij ligt het zeker niet aan mijn rijstijl.

erka (0) PRO, 20 jaar geleden

hallo,

ik heb dit probleem gehad met mijn ssangyong musso, heel vaag, maar dit bleek variabel te zijn en afhankelijk van waar ik tankte...eerst tankte ik vaak bij een zgn witte pomp in belgie.
wellicht dat de brandstof afgave bij de belgen anders is dan in NL ????
1 op 10 is veel, ik heb zelf nu een 220 D en die zuipt 1 op 14, wat ik veel vind !

groet

Roger

erka (0) PRO, 20 jaar geleden

...o ja nog even ter info...

een nieuwe brandstofpomp kost even zo'n 2200 euro ( zelf ervaren )

succes

Roger

Siem Bijman (160) PRO, 19 jaar geleden

2e testbericht voor Arnold.

Gr, Siem Bijman

Ewout2977 (0), 18 jaar geleden

Hallo, het is mogelijk dat het probleem bij de brandstofpomp ligt, indien het debiet niet correct geregeld wordt, ik vermoed dat het een wagen is met en mazoutpomp met korte kabel, daar zit een sensor op die dient geprogrammeerd te worden op een testbank,(ruilpomp kost 1200 ¤ geplaatst)

Siem Bijman (160) PRO, 18 jaar geleden

Dankje voor je antwoord en bijdrage aan de site Ewout.Ik zie dat je recent bent aangemeld en even ter info voor jou; alle berichten op de site blijven zichtbaar en dit topic was van mei 2004.Maar andere bezoekers kunnen wellicht met jouw info weer wat wijzer worden.

Gr, Siem Bijman, Problemcar.nl

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.