Mercedes-Benz Vito: Zware spiraalveer bij koppelingspedaal

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 108D

In verband met het plaatsen van een schakelaartje (t.b.v. cuise control) dat bediend moet worden door de koppelingspedaal verwijderde ik twee boutjes links langs het pedaal. Met deze boutjes zit de cilinder aan het pedaalblok geschroefd. Tevens bevindt zich meteen onder de schroefkoppen een plaatje waaraan zich een rubber bevindt als stootkussen van het pedaal.

Bij het loshalen van de cilinder schoot een zware spiraalveer los. Ik weet niet waar hij vandaan kwam, maar ik denk dat hij over een stangetje geschoven moet worden dat zich helemaal onder aan de pedaal bevindt.

Ik heb de tekening in de vraagbaak opgezocht, maar daar is geen veer te zien. Weet iemand waar die veer dient te zitten?

Op bijgevoegde tekening uit de vraagbaak heb ik het stangetje, het onderdeel B en de veer erbij getekend.

Wie weet hoe het in elkaar moet.

Bij voorbaat dank.

[url=http://img87.imageshack.us/i/koppelingsp...][img]http://img87.imageshack.us/img87/2351/ko...[/img][/url]

Hundoendat

Geplaatst door Hundoendat (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Hundoendat (0), 14 jaar geleden

Het probleem is opgelost. Ik dacht dat de veer voorgespannen moest worden, maar alles ging veel simpeler dan ik dacht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.