Mini CLUBMAN 2016: Achteruitkijkcamera

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 140

Ik heb een lichte aanrijding achter met mijn Mini gehad. Sinds dat moment krijg ik constant de melding ‘achteruitkijkcamera defect’, ook gewoon onder het rijden. Het gekke is dat mijn camera perfect werkt, ook de aanduiding van de hulplijnen. Heb hem in de garage laten uitlezen en daar geeft die geen fouten aan. Als een parkeersensor mankeert, zou je dan dezelfde melding krijgen?

Damalo

Geplaatst door Damalo , lid sinds 2 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mini CLUBMAN? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 PRO, 2 maanden geleden

Dit is heel goed mogelijk want die communiceren met elkaar.
Hoe en met wat is er uitgelezen ?
Met de juiste apparatuur zou er een sensor aangegeven worden als deze defect is.

Damalo, 2 maanden geleden

Hij is uitgelezen bij de carrosseriër en daar gaf hij de melding’ camera kalibreren’. Heb hem daarna laten uitlezen bij mijn garagist en daar gaf geen foutmelding.Deze is geen originele Mini concessie, maar doet uitsluitend BMW en Mini.

kaleido 1 PRO, 2 maanden geleden

Waarom is er niet gekalibreerd dan want dat is je probleem , de camera staat scheef simpel gezegt.

Damalo, 2 maanden geleden

In de garage gaf hij volgens hun geen foutmelding bij het uitlezen, wat ik zelf vreemd vind vermits hij constant de foutmelding aangeeft onder het rijden. Wat me wel is opgevallen, is dat rijhulpassistentie ( de hulplijnen op de camera dus) af en toe totaal niet verschijnen.

kaleido 1 PRO, 2 maanden geleden

Dus opnieuw calibreren .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mini CLUBMAN of stel zelf een nieuwe vraag.