Mini Fortwo 2015: Benzine stroomt niet door

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Benzine, Motorcode: B38A15A, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 100

Ik kan de mini alleen nog maar druppelend tanken. En dan ook nog maar 2 à 3 liter. Licht niet aan tankpistool (bij diverse tankstations altijd zelfde probleem), wijze waarop pistaal in tank wordt gestoken, of snelheid van tanken. Benzine komt op enig moment zelfs teruggelopen. Loopt derhalve niet door. Tank is nagenoeg leeg. sensor en lampjes voor berekenen 'distance tot go ' en inhoud tank werken correct.

Lijkt een ontluchtingsprobleem.

Renova in Breda 'weet de oorzaak niet te vinden' en adviseert doodleuk een nieuwe tank te plaatsen.

Wat kan ik doen om de oorzaak te achterhalen?

Polliebear

Geplaatst door Polliebear , lid sinds 2 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mini Fortwo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

bert klein PRO, 2 maanden geleden

Zou eerst even met een endescoop in de vulopening kijken of er iets geblokkeerd zit.

Polliebear, 2 maanden geleden

Dank voor de vlotte en concrete actie. Ik ga daar mee aan de slag.
Er blijkt een tweede klep te zitten in de tankopening. De eerste druk je met een vulpistool altijd gemakkelijk weg. De tweede zit dieper en ''die gaat open zodra er benzine stroomt......" Die tweede is er om terugloop van benzine te voorkomen, mocht de auto op zijn kop in de sloot belanden". Ik zal dat met een trechter met slang aan het uiteinde controleren. Zoals ik het nu zie als leek is er een beluchtingsprobleem.....dat volgens de Renova monteur 'alleen maar kan worden verholpen door de tank te vervangen'. Ik kan me dat als niet-techneut niet goed voorstellen. Zit het zodanig geïntegreerd dat de oorzaak niet is weg te nemen?

Polliebear, 2 maanden geleden

Het euvel is niet te verhelpen. Ik heb met een tuinslang in de inlaat naar de tank zelf gerommeld, maar kom niet verder dan 1 mtr. Volgens een mini-expert komt dit probleem vakaer voor bij mini en BMW. Zit niets anders op - alle andere tijdelijke oplossingen falen - dan nieuwe tank te monteren. Verschrikkelijk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mini Fortwo of stel zelf een nieuwe vraag.