Mini Cooper 2011: condensatie standlicht behuizing

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

goede avond,

betreft de mini cooper D van de dochter ...al eens voorgehad dat op het dashbord de indicatie van een lampprobleem verschijnt .het was het rechter standlichtje .Nu krijg ik ook deze foutmelding ...maar ALLE lampen werken , wel zie ik ( en niet de éérste keer ) dat er condens zit in de behuizing ( lamphouder ) waar standlicht en mistlicht inzit ...dus onderaan de bumper , waar moeilijk aan te werken is .Ik denk de de foutmelding komt door de condensatie ...op welke manier kan ik de condensatie wegkrijgen ....het glas is intact ...dus niet gebarsten .

grt,

françois

FRANCOIS 51

Geplaatst door FRANCOIS 51 (5) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mini Cooper? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kaleido 1 (1565) PRO, 2 maanden geleden

Afdekkap zit er op ?
Behuizin lek tussen glas en reflector.

FRANCOIS 51 (5), 2 maanden geleden

de zwarte kunststof cirkelvormige afdekkap met 4 nokken zit er goed ingedraaid ...behuizing ..lek tussen glas en reflector weet ik niet , zal even morgen bekijken ( rij dan wel naar de dochter thuis ) of ik iets kan zien ....op welke manier kan ik de condens snel wegkrijgen ? haardroger misschien ??? en gaat de melding hopelijk weg ....vandaag kreeg ze die foutmelding , ik ging even zien en zag de condens .en dacht misschien komt het daar door ,want alle lichten werken .
het komt nu wel ongelegen , maandag moet ik naar de auto keuring !!

kaleido 1 (1565) PRO, 2 maanden geleden

Ook geen kentekenlampje defect ?

kaleido 1 (1565) PRO, 2 maanden geleden

Kap er af zodat het vocht er uit kan , voorzichtig warm maken anders smelt de boel.

FRANCOIS 51 (5), 2 maanden geleden

alle lampen nagezien ..ook de 2 kenteken lampjes branden

FRANCOIS 51 (5), 2 maanden geleden

ben het terug gaan nazien ...met de haardroger wel iets beter ...maar als ik het goed zag , bestaat de glazen houder uit 2 delen die gescheiden zijn , zeg rr 1/ voor standlicht/parkeerlicht het bovenste gedeelte en het onderste voor het mistlicht ....hier zie ik ( maar dan moet je echt op je kneien gaan zitten en goed kijken ) dat de reflector een beetje gecorrodeerd is !! dus er moet ergens water ingekomen zijn .we zullen maandag de keuring afwachten ( als ik er tenminste geraak met de blokkade van de boeren /boeren protest ) .als de keuring O.K. is ...toch aan denken om de linker en rechter lamp behuizingen toch maar te vervangen ( proberen om het zelf te doen) want de bumper moet er toch af en dan enkel 1 kant vervangen is te gek .Als je kijkt langs de wielkasten en je schroeft die ronde kunststof ...platen eraf ..dan denk je ...BMW voor zo'n dure auto ...toch wel een slecht ontwerp hoor, dit is om problemen vragen of is het misschien de bedoeling om zo klanten op kosten te jagen !!

check

Beste antwoord, geplaatst door FRANCOIS 51 (5), 2 maanden geleden

de auto is door de keuring !! groene kaart voor 1 jaar en dan nieuwe keuring ...wel aandacht punt gekregen ...gemeten emissie uitstoot is 788 ...bij 1000 een rode kaart . ....blijkbaar krijg je ook het aandacht punt vanaf 225 .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mini Cooper of stel zelf een nieuwe vraag.