Mini Cooper 2019: Tekstmelding op middenconsole verwijderen

Bouwjaar: 2019, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Beste forumleden.
Mijn Mini bouwjaar 2019 heeft momenteel 11.700km.
Wagen is laatst op onderhoud geweest op 10.000km.
Nu verschijnt er steeds een vervelende tekstwaarschuwing op de middenconsole dat de wagen op onderhoud moet komen op 22.000km.
Is er een mogelijkheid, door indrukken in bepaalde sequentie van een aantal knoppen in het voertuig om deze tekst mededeling te laten verdwijnen. Mijn dealer weigert resoluut om deze melding te laten verdwijnen. Aangezien ik uit de automotive wereld kom weet ik uit ondervinding dat het perfect mogelijk is om zonder OBDII toestel deze melding te laten verdwijnen. Het is uiteraard niet de bedoeling om een servicebeurt over te slaan, maar zo kort op elkaar service lijkt mij toch overbodig.In afwachting van uw antwoord dank ik u allen bij voorbaat. MVG Jimmy

JimBosMiniCooper

Geplaatst door JimBosMiniCooper (0) , lid sinds 9 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mini Cooper? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

kaleido 1 (1635) PRO, 9 maanden geleden

Heden is het overslaan of ver uitstellen van zeker olie verversen zeer schadelijk voor de levensduur.
En ja de onderhoudsinterval is niet bij elk merk meer handmatig te verwijderen of te resetten.
Anders staat de procedure in het boekje.

    Beste Kaleido 1. U heeft niet goed de topic gelezen. Er staat duidelijk "Het is uiteraard niet de bedoeling om een servicebeurt over te slaan" Ik vraag alleen de procedure om de vervelende tekstmelding weg te krijgen voorlopig. Een oliewissel na 1000km rijden lijkt mij toch "iets" overdreven nietwaar. Maar er zal zeker en vast nieuwe olie op de motor gedan worden. Jammer genoeg ben ik dus niet verder geholpen met je antwoord. Indien je weet hebt van de procedure graag je respons. MVG Jimmy. - JimBosMiniCooper (0), 9 maanden geleden
check

Beste antwoord, geplaatst door FRANCOIS 51 (5), 9 maanden geleden

ik snap je dealer niet hoor ,maar O.K..
Mini heeft verschillende werkwijzes bij modellen om een reset te doen ...het makkelijkste is , ga naar you tube op je computer of je smartphone ...geef het type,model,en bouwjaar in en zoek op resetten service .Mijn dochter heeft een mini van 2011 ...ik raakte er ook niet wijs uit via de handleiding , via google en naar youtube ...het filmpje gezien en handelingen nagedaan en het was opgelost.

    #Francois 51.
    Bedankt voor je reactie. Klaarblijkelijk heeft Mini verschillende werkwijzes om bepaalde info te resetten.
    Je maakt melding van type,model en bouwjaar. Ik vermelde al op Google Mini Cooper bouwjaar 2019 maar er blijken nog referentie te zijn, o.a. F57 enz.... hoe kan ik dit achterhalen? Graag je reactie. MVG Jimmy. - JimBosMiniCooper (0), 9 maanden geleden

JimBosMiniCooper (0), 9 maanden geleden

#Francois 51.
Bedankt voor je reactie. Klaarblijkelijk heeft Mini verschillende werkwijzes om bepaalde info te resetten.
Je maakt melding van type,model en bouwjaar. Ik vermelde al op Google Mini Cooper bouwjaar 2019 maar er blijken nog referentie te zijn, o.a. F57 enz.... hoe kan ik dit achterhalen? Graag je reactie. MVG Jimmy

FRANCOIS 51 (5), 9 maanden geleden

dag Jimmy ,

inderdaad Mini bakt er wat van hoor ...voor mij was het ook zoeken ,ik kwam dan voor de dochter haar mini op R56 dacht ik , ik heb ook vergeleken met de filmpjes hoe de instrumenten eruit zagen ...dus het daschboard, meters etc ....misschien staat het type wel op het gelijkvormigheids attest of je aankoop factuur ..kijk ook eens in de handleiding ...maar zoals ik in mijn eerste reactie schreef ..verschillende werkwijzes op verschillende uitvoeringen / modellen.

kaleido 1 (1635) PRO, 9 maanden geleden

Kijk eens op de sticker in je deurstijl of onder de motorkap.

JimBosMiniCooper (0), 9 maanden geleden

#Francois51.
Bedankt voor de verdere info. Heb een filmpjr gevonden dat de procedure beschrijft. Na het uitvoeren van deze in de auto zelf zijn de tekstmeldingen verdwenen. Is feitelijk niet zo moeilijk (als je het weet) om deze reset uit te voeren. Vrouwtje tevereden nu. Uiteraard op kalender gezet voor olieverversing binnen afzienbare tijd. Maar nu toch nog niet, amper 1000km mee gereden met nieuwe olie er op en nu weer de vraag om oliewissel. Puur geldgewin van de dealer denk ik. Groetjes Jimmy.

FRANCOIS 51 (5), 9 maanden geleden

dag Jimmy,
goed dat het (probleem ) is opgelost ...google kan soms wel de oplossing brengen , in feite een schande van je auto dealer ...ik zou voor een andere garage gaan hoor !!!

grt,

françois

JimBosMiniCooper (0), 9 maanden geleden

#Francois 51.
Probleem opgelost bij mijn vrouw haar Mini. Uiteraard hebben we al lang voor een andere dealer gekozen. Deze dealer was zelfs bereid om alles nog eens na te zien juist voor hij met verlof ging. Ik moest gewoon even langs komen en op 5 min alles OK. Heeft mij ook zelfs nog eens de procedure uitgelegd en zelfs getoond in de auto zelf terwijl ik er naast zat. Vroeg zelfs geen eurocent voor dit voorval maar vond het wel schandalig van mijn vorige dealer. Heb met deze man dan afgesproken om na de verlof periode toch even bij hem de oliewissel te laten doen, omdat hij vermoede dat de vorige oliewissel niet gebeurd was. (Straf hé) Enfin, deze lijkt mij een eerlijk peer en als alles goed en wel gaat blijf ik daar komen om de onderhoudsbeurten te laten doen. Toch nogmaals mijn dank om mij op het juiste spoor te zetten. Hopelijk kan ik je later misschien nog van dienst zijn. Alvast groetjes en geniet van de zonnige dagen. GRTS Jimmy.

FRANCOIS 51 (5), 9 maanden geleden

hallo,
geen probleem voor de tip ...daar is het forum voor hé.En wat nu je olie wissel betreft ..gedaan of niet gedaan ,je weet dat Nooit,je moet vertrouwen hebben in je garage houder want je staat er niet bij en je mag er meestal ook niet bij aanwezig zijn.Als de olie van je auto kort na je olie wissel ,of korte tijd na de wissel al goed zwart ziet dan is de olie denkelijk niet vervangen.Vorig jaar deed ik mijn Renault megane naar de garage voor olie wissel en filter ...op de factuur stond olie WD 5-30 en filter , terwijl in de handleiding 5-30 staat ...maar O.K. . Thuis gekomen deed ik de motor kap open en ze hadden wel gesjoemeld !! een week voor dat ik naar de garage ging had ik een foto genomen van het motor compartiment ,zodat de olie filter zichtbaar was en had met viltstift het aantal km genoteerd van het vorige onderhoud !! dus het vorige onderhoud hé .En die filter zat er nog in man ...dus ik nam contact per mail met toevoeging van de foto's en ook telefoon en vroeg en wat nu ? een olie filter is wel belangrijk hé . Ja sorry en excusses ,ik mocht terugkomen en ze zouden het in orde brengen .Er zijn dus garages die het niet nauw nemen .Enfin ..dit is voorbij , In April van dit jaar heb ik een nieuwe MG ZS 1.5 benzine gekocht en de megane is in de garage overgenomen .Ben nu op zoek naar een forum ( forums )in het Nederlands ..om ervaringen te delen over deze MG ZS benzine 1.5,maar nog Niet gevonden ...In Belgie is hij sinds eind vorig jaar verkrijgbaar en Blijkbaar in Nederland nu nog NIET .dus mochten er forum leden van problem car dit lezen , alle info is welkom .

grt,
françois

JimBosMiniCooper (0), 9 maanden geleden

Beste Francois 51.
Ja ik denk dat sommige dealers het niet zo nauw nemen met olie wissel en oliefilter. Gelukkig zijn de olie van nu stukken beter dan die van 20 jaar terug en kunnen ze ook langer mee. Toch wel jammer dat ze het niet vergeten op de factuur te zetten telkens. Het lijkt meer en meer op puur geldgewin no more no less. Ik heb ook eens vlug gezocht voor je MG ZS 1.5 Benzine, maar heb ook geen resultaat gevonden. Even de vraag blijven herhalen en er zal wel iemand zijn die één of andere site weet daarover. Moest ik op een resultaat vallen dan laat ik het je zeker en vast weten. Veel succes met de MG en eventuele volgende wagens en nogmaals dank voor de tips. (en foto's nemen van lucht en oliefilter zal ik ook wel doen nu) GRTS Jimmy.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mini Cooper of stel zelf een nieuwe vraag.