Mini MINI COOPER 2002: CVT probleem??

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 85

Mini met een CVT bak. Probleem is tijdens het rijden. Als je een kleine 3000 toeren rijdt dan gaat hij ongevraagd naar bijna 4000 toeren en zakt dan weer terug naar 3000. De snelheid verandert niet en het lijkt daarom een beetje op een slippende koppeling, maar het vreemde is dat je bij accelereren geen slip verneemt. Dan trekt hij gewoon op. Het wegrijden gaat ook prima, maar zodra je rijdrt dan gaat het toerental dus ongevraagd omhoog.
Vreemde is ook nog dat als je het gas bij 3000 loslaat hij uit zich zelf nog een keer richting 3500 toeren gaat.

Auto kwam binnen met een rits aan foutcodes, van verwarmde lambdasensor en nokkenas en ook airco. Bleek dat er een zekering van de voeding naar deze componenten stuk was. Nieuwe zekering loste dit probleem op, maar de vraag is nu of het bovengenoemde probleem te maken zou kunnen hebben met het een tijdje rijden met de defecte zekering en het misschien een kwestie is van inleren?

Zoja, moet dat met speciale software apparatuur of is het een kwestie van een zelflerend proces en dat het gewoon tijd nodig heeft?

Alvast bedankt voor de reacties.

Robbie Jensema

Geplaatst door Robbie Jensema PRO , lid sinds 12 jaar geleden

1 Reactie

check

Beste antwoord, geplaatst door Robbie Jensema PRO, 2 jaar geleden

We hebben gezien dat de bak wat zweette en hebben de olie op peil gebracht. Daarna schakelde hij weer prima.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mini Cooper of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.