Mini Cooper: koelingsprobleem

Bouwjaar: 2001

ik heb een mini cooper van 2001. Als je met de auto in een file rijdt loopt de temperatuur hoog op tot het rode lampje gaat branden. We hebben gecontroleerd of de koelfin gaat draaien als de temperatuur te hoog wordt. Deze doet het niet. Nu denken wij dat de zelfdenker van de koelfin kapot is maar volgens de dealer heeft deze geen zelfdenker. Wie kan mij vertellen hoe de koelfin wordt aangestuurd. Gaat dit via een gecombineerde temperatuursensor of op een andere manier.

rob427

Geplaatst door rob427 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mini Cooper? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Rob,
Koelvin kan ook aangestuurd worden door de regeleenheid van het MMS.

Hans

Garage_LUX (0) PRO, 18 jaar geleden

Zit er geen thermo schakelaar onder in de radiateur achter de grille?

rob427 (0), 18 jaar geleden

het probleem is opgelost. Achter de radiateur zit de omlijsting waar de koelfin inzit. Hier zit ook een temperatuurvoeler. Dit kun je alleen als komplete omlijsting kopen. Bij dealer 175 euro. Bij sloperij Rhenoy waardenburg 80 euro. Als je deze vervangen hebt dan ook zekering F5 nakijken in zekeringskastje onder motorkap. Deze kan kapot zijn door sluiting van temp.voeler

TesT (0) PRO, 18 jaar geleden

Welke dealer heeft jou verteld dat er geen zelfdenker in zit, hij is niet wijs, hij kan hem zelf met de tastkast aansturen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mini Cooper of stel zelf een nieuwe vraag.