Mini One 2001: Kofferklep opend bij inschakelen verlichting

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Bij de Mini van mijn dochter is er een vreemd probleem aanwezig. Als zij de verlichting van auto in of uitschakeld ontgrendeld de kofferklep. Is er iemand bekend met dit rare probleem, en die haar zou kunnen helpen om dit probleem op te lossen.

nicovalk

Geplaatst door nicovalk , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mini One? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 6 maanden geleden

Controleer de bedrading eens in de doorvoer tussen klep en auto of daar iets beschadigd is.

check

Beste antwoord, geplaatst door JaspervB, 6 maanden geleden

waarschijnlijk kortsluiting waarbij de draad van de (kenteken)verlichting de draad van de "rear hatch actuator" raakt. daardoor gaat het motortje aan die hem ontgrendelt.

Ik weet niet of het motortje kan doorbranden als hij aan blijft... misschien verstandig om zo snel mogelijk even naar te (laten) kijken

nicovalk, 5 maanden geleden

Probleem opgelost. Er was op onverklaarbare wijze vocht in de aansluitstekker gekomen waardoor deze met elkaar contact maakte. Schoongemaakt met een contactspray en stekker gemonteerd in een rubber huls zodat er geen vocht meer boj kan komen. Allen bedankt voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mini One of stel zelf een nieuwe vraag.