Mitsubishi : Aanschaftips

Ik ben van plan een Space Wagon aan te schaffen. Weet iemand
of er bepaalde aandachtspunten zijn waar ik op moet letten bij de aanschaf. Ik ga ervanuit dat het gewoon superbetrouwbare auto'a zijn maar je weet maar nooit...

BVD! Koen

Koen6350

Geplaatst door Koen6350 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

wim12199 (0) PRO, 18 jaar geleden

Zolang het geen gdi is, is het geen probleem.

priv (0), 18 jaar geleden

WIM,
Dat is toch wel even schrikken (ik heb sinds enige maanden ook een carisma 1.8GDI uit 2000) als je schrijft: ZOLANG HET GEEN GDI IS, IS HET GEEN PROBLEEM. wat bedoel je hier mee?.
Is de GDI dan een slechte motor?
En welke probemen kan ik dan verwachten?

wim12199 (0) PRO, 18 jaar geleden

Wij hebben toch al redelijk wat problemen gehad met die gdi,s. (bij alle modellen waar ze inliggen). Het grootste probleem is toch wel het vervuilen van het inlaatsysteem, dit zijn oliedampen vermengd met egr-uitlaatgassen. Deze problemen zijn fel verminderd door het gebruik van vol-synthetiche olien met specifieke kenmerken (weet ze zelf ook niet vanbuiten), kijk dus goed uit welke olie je op de motor doet. Het vervuilen houdt vooral in : egr-klep die niet goed afsluit, vacuumnippel van de remservo die verstopt, verstopping voor de inlaatkleppen tot de injectorkoppen die verstoppen.
Andere problemen die we ook al hebben voorgehad : injectordriver die kapot gaat, hogedrukpomp die kapot gaat, allerhande problemen met de gasklepsturing en vooral bij carisma-gdi het mankeren van de hydraulische klepstoters.
pas op : ik zeg wel niet dat jouw wagen daarom al die problemen zal krijgen.

Koen6350 (0), 18 jaar geleden

heren, bedankt voor de tips!

Koen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Overig of stel zelf een nieuwe vraag.