Mitsubishi : Stotteren alles vernieuw, auto valt uit!!!

Mitsubishi carisma 1.6 16v

deze carisma werd bij ons afgeleverd op de sleepwagen van de anwb, hij start en springt dan in een soort beveiliging motormanagement lampje gaat branden en de motor slaat af.

ondertussen hebben we al vernieuwd:
krukassensor
nokkenassensor
bougies
bobines
computer

De wagen loopt soms 10 km goed en soms maar 1km dan stotterd hij 3x en spring het motormanagement lampje aan en slaat de motor af, als je hem dan weer start loopt hij 4 sec dan gaat het lampje weer branden en slaat hij weer af

heeft iemand ervaring met dit probleem!!! dringend hulp gevraagd

Ryan

Geplaatst door Ryan (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

wim12199 (0) PRO, 18 jaar geleden

Welke foutcode zit er in?, veronderstel dat er iets in zit aangezien het mil-lampje brandt.

Siem Bijman (170) PRO, 18 jaar geleden

Inderdaad eerst uitlezen!!!!!!! Dan pas beginnen te vervangen.Lambdasensor is berucht.

Ryan (0) PRO, 18 jaar geleden

we hebben de wagen uitgelezen maar hij geeft constant de code 23 nokkenas sensor, krukas sensor deze zijn beide al vervangen door nieuwe orginele onderdelen en heeft nog steed geen rusultaat

universeel11700 (0) PRO, 18 jaar geleden

misschien distributie een tand versprongen hebben dit ook een keer gehad met een mitsubishi space star deze bleef ook de hele tijd nokkenassensorstoring branden

wim12199 (0) PRO, 18 jaar geleden

Anders even de voorontsteking controleren met een stroboscooplamp, als er echt iets verkeerd zit in de distributie of op 1 van de 2 sensoren zal deze wel een afwijkende waarde geven. Al gehad (was wel een 4g13 motor) dat het tandwiel van de distributie op de krukas zit doorgedraaid.
Kan natuurlijk ook wel een probleem in de bedrading zijn naar 1 van die 2 sensoren, dit is uit te meten!

laurens6453 (0) PRO, 18 jaar geleden

heb dit probleem ook gehad bij mij werden 2 injectoren niet aangestuurd af en toe. het was een massa probleem. min pool van de accu maakte slecht contact. succes.

Ryan (0) PRO, 18 jaar geleden

Hey mensen

het probleem is opgelost, het bleek een slecht contact in de kabelboom te zijn

allemaal bedankt voor jullie reacties

Siem Bijman (170) PRO, 18 jaar geleden

Ryan, hierbij blijkt dat we toch eerst moet meten alvorens iets te vervangen. Gebeurt in de praktijk toch nog veel hoor!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Overig of stel zelf een nieuwe vraag.