Mitsubishi Carisma: Afstandsbediening werkt niet, lampje licht wel op

Bouwjaar: 2004, Brandstof: LPG

De afgelopen maanden moesten we het knopje op de afstandsbediening steeds dieper indrukken wilde hij de deuren nog openen en/of sluiten en opeens hield hij er helemaal mee op. Als eerste natuurlijk de batterijtjes vervangen, ondanks dat het lampje op de afstandsbediening nog wel rood oplichtte. Helaas gebeurt er nog steeds niets, dus zou je denken dat het niet aan de batterij ligt en zelfs niet aan de afstandsbediening zelf. Vandaag moest de auto voor APK naar de garage dus daar even het probleem aangekaart. Monteur heeft met Mitsubishi-dealer gebeld en het zou iets met de relais zijn...kosten 130 euro! Ik vertrouw dit soort telefonische diagnoses nooit zo, dus wil eens kijken op dit forum of misschien tips en trucs zijn voor een goedkopere oplossing. Op de achterkant van de afstandsbediening staat trouwens: Model FCC + een code en eronder TRW ISC + een code. Weet niet of dit van belang is en of het een origineel is, daar we de auto 2e hands hebben gekocht. Daarnaast zitten er 2 knopjes op: lock en unlock (lekker simpel dus) die ook hier in huis gewoon oplichten als ik op een knopje druk.

Freddy47

Geplaatst door Freddy47 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Carisma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

D1854 (0) PRO, 11 jaar geleden

wat u heeft heb ik ook ondervonden op mijn afstands bediening, weliswaar van een andere wagen.
De contacten zijn een beetje verkalkt door onze vochtige handen, afstandsbediening open en contacten lichtjes opsturen en reinigen met remmenreiniger.
Ik had perfect resultaat en nog steeds.
Suc6
dirk

Freddy47 (0), 11 jaar geleden

Helaas, Dirk....denk niet dat dit de oplossing is want de batterijtjes maken gewoon contact gezien het rode lampje wat oplicht als ik op de knopjes druk. Voor de zekerheid licht schuurpapiertje langs de contacten gehaald (die er overigens prima en zonder kalk uitzien....) maar nog steeds geen resultaat. Heb overigens geen remmenreiniger in huis, dus dat stukje heb ik niet kunnen uitvoeren.

D1854 (0) PRO, 11 jaar geleden

Probeer dit eens:
Duw op de beide knoppen tot dat het lichtje blijft branden, meestal na 10 seconden, indien het blijft branden is de afstandsbediening klaar voor het inleren.
Draai de sleutel in de 2de stand en duw op de sluit button, lichtje pinkt en gaat uit. Je dient alle afstands bedieningen te samen te doen.
daarna de bediening controleren.
Dit moet wel vlot na elkaar gebeuren.
succes
dirk.

Freddy47 (0), 11 jaar geleden

Jammer, Dirk, maar ook dit lukt niet. Hoelang ik beide knopjes ook tegelijk indruk, alleen de eerste seconde licht het lampje op en dooft vervolgens....

D1854 (0) PRO, 11 jaar geleden

en als je stopt terwjl het brandt?
dirk

Freddy47 (0), 11 jaar geleden

Morgen maar weer bij daglicht proberen. Auto staat verderop in de straat geparkeerd en is nu veel te koud om van alles uit te proberen. Ik hou je op de hoogte!

wim12199 (0) PRO, 11 jaar geleden

Probeer hem eens her te programmeren bij de dealer, komt veel voor dat de programmatie uit de bakjes verdwijnt.
Groeten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Carisma of stel zelf een nieuwe vraag.