Mitsubishi Space Star: afwijking benzinemeter space star

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Hallo,

Sinds kort hebben wij een space star. Een geweldige auto maar met het probleem dat de benzinemeter behoorlijk afwijkt naar boven. Ik kwam hier achter nadat ik voor de eerste keer ging tanken. De auto heeft een 55 liter tank. Hij gaf nog een kwart vol maar er ging maar liefst 53 liter in. Er bleek dus nog maar 2 liter in te zitten. Gelukkig had ik niet doorgereden anders kwam ik dus stil te staan.
Vandaag is de auto hiervoor terug geweest bij de garage. Een hyundai dealer. Deze heeft de benzinemeter en de vlotter doorgemeten maar geen storing ontdekt. Daarnaast heeft hij contact gehad met een mitsubishi dealer en die zeggen dat het normaal is dat de eerste helft van de tank de meter heel traag gaat en de tweede helft sneller. Dat kan wel zo zijn maar dan moet de naald wanneer de tank bijna leeg is ook op minimum gaan staan en het reservelampje gaan branden. De monteur zegt gewoon doorrijden tot reservelampje gaat branden en dan gaan tanken.
Ik ga dit risico niet nemen om stil te komen staan met een lege tank terwijl de meter nog op een kwart staat en het reservelampje dus ook niet gaat branden.
Ook zei hij, gewoon een kilometer of 500 rijden en dan gaan tanken. Vind ik wel een beetje kort door de bocht.
Zijn jullie van mening dat er inderdaad niets aan te doen valt zoals de garage beweerd, of moet ik hier geen genoegen mee nemen terwijl ik ook nog eens 3 maanden schriftelijke bovaggantie heb.
Alvast bedankt voor de reactie's.

Groet,
Jos

jos309rfs

Geplaatst door jos309rfs (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Star? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ron001 (0), 8 jaar geleden

Er is absoluut wat aan te doen, aan zekerheid is de "gever" zeg maar het deel dat de stand doorgeeft niet meer helemaal in orde. Let wel het is correct dat de tankinhoudsmeter in het begin langzaam zakt en op het eind wat sneller. daarentegen is dat ook een beetje logisch omdat de benzinetank van de MSP geen symmetrische vorm heeft. Het zal altijd een combinatie zijn van je weet wat je tankt en hoever kan ik daar mee komen(gemiddeld). De reserve van de MSP is trouwens 10 liter dus dan ongeveer moet de waarschuwing op je dash echt wel gaan branden.
Tankmeting (gever) is geïntegreerd in de brandstofpomp. De waarde hiervan weet ik niet staat ook niet in mijn workshop manual. Aansluitingen en locatie wel. Geintreseerd stuur ff en mailtje dan stuur ik hoofdstuk Fuelsystem naar je op . het is goed zelf te vervangen, voor het geval de verkoper je echt in de steek laat)

ron001 (0), 8 jaar geleden

bestandje doorgestuurd... Suc6 jos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Star of stel zelf een nieuwe vraag.