Mitsubishi Pajero: Auto stottert als koud is na 2 km stilvallen terug diesep oppomp

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel

Opvoerpomp vervangen, leidingen zijn goed. Als auto koud is stottert hij na 2 km valt hij stil terug diesel oppompen dan rijdt hij weer, voor de rest van de dag geen problemen meer.

Heeft iemand een oplossing

joske 15

Geplaatst door joske 15 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Pajero? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

RPM Patrick (5) PRO, 16 jaar geleden

Beste,
Probeer eerst eens de inspuitpomp te flushen door de op-en retourleiding af te koppelen en dan vanuit 'n reservoir met een mengeling van diesel en dieselconditioner de motor te laten lopen.
Anders is er 'n probleem van lucht in de brandstoftoevoer:-lekke filterkop,-doorgeroeste brandstofleiding,-aansluiting op de tank welke lucht zuigt.
Als dit niet helpt,vervang dan de inspuitpomp of laat ze herstellen.Ik heb dit probleem meermaals gehad met 'n 2.8td,ofwel zit de regelplunjer 'n beetje vast en dan komt 't met flushen meestal OK,ofwel is er 'n lek aan de voorzijde van de pomp op de aandrijfas en dan dient ze hersteld of vervangen te worden.
Er komt dus lucht in de pomp tussen aandrijfas en behuizing,je start de motor en deze loopt hortig door de luchtbel en valt daarna stil,door nu op te pompen en te starten verteert de pomp de luchtbel en dan loopt hij weer lange tijd tot hij weer lang genoeg heeft stilgestaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Pajero of stel zelf een nieuwe vraag.