Mitsubishi Space Star: brandstofmeter defect

Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 Di

De brandstofmeter van mijn auto is defect. Hij geeft aan dat de tank leeg is en het brandstoflampje is aan, terwijl de tank vol is. Kan natuurlijk ook iets anders zijn. Iemand een idee wat het kan zijn? Waar kan ik beginnen om het probleem op te lossen?

Ylias

Geplaatst door Ylias (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Star? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

C.Jonker (0) PRO, 9 jaar geleden

Het tankelement is waarschijnlijk stuk.
Ik zou deze vervangen door een nieuwe/gebruikt exemplaar.

Ylias (0), 9 jaar geleden

Heb de tankelement voor een gedeelte eruitgehaald, de vlotter blijft haken en er blijkt een draad los te zitten. Het gaat om de bruine draad. Er zijn in totaal 3 draden (wit, roze en bruin).

Kan ik het een en ander uitmeten voordat ik een ander exemplaar aanschaf?

kaleido 1 (1680) PRO, 9 jaar geleden

Bruin is de massa.
Bedrading repareren en kijken wat hij dan doet , lijkt me de kortste weg.
Waar blijft hij haken , als hij blijft haken op de weerstand , dan de boel vervangen.

Ylias (0), 9 jaar geleden

Probleem opgelost!

Heb de bedrading gerepareerd maar er bleek meer aan de hand. Daarna element vervangen door een 2de handse en meter werkt weer. Alleen de digitale meter geeft een verkeerde waarde aan (geeft aan: nog 880km voor tanken) terwijl ik minder als een halve tank heb maar dit komt omdat ik handmatig de vlotter heb getest. Denk dat ie zichzelf reset bij 0.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Star of stel zelf een nieuwe vraag.