Mitsubishi Pajero: brandstofpomp afstellen

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2800 td

Bonsoir, Ik ben een brandstofpomp aan het monteren van een pajero , heeft iemand de afstelgegevens voor mij. Ik ben aan het zoeken naar het merkteken op de krukaspouly voor het BDP , maar kan niks vinden . Er staan wel tekens op het distributiedeksel. Ook heb ik de twee tekens gevonden op het nokkenastandwiel , die moeten volgens mij boven staan. Voor de afstelling van de pomp heb ik een micrometer gemonteerd.
Merci , Frans

sterre-france

Geplaatst door sterre-france (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Pajero? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

wim12199 (0) PRO, 14 jaar geleden

Hij staat gewoon op de krukaspoulie, je moet er wat aan de linkerkant op kijken. Op de kettingkast staat het bdp-punt met de graden.
Eigenlijk heb je de tekens van de nokkenas niet nodig (voor deze te zien moet je de kettingkast demonteren) daar de brandstofpomp op een tandwiel wordt aangedreven. Je hem gewoon op zijn bdp zetten en de pomp er uit trekken. Voor te monteren ga je zien dat er van 1 tand een stukje weg is, bij het inschuiven van de pomp moet je deze inschuiven op een merkteken aan de kant van de pomp.
Voor het afstellen van de pomp : steek een dikke rondel tussen de vervroeging van de pomp (onderaan de pomp) omdat anders je afstelling niet meer klopt, draai aan de krukas nooit de motor linksom daar dit schade kan berokkenen aan de kettingspanner. Bij 1mm plunjerslag van de pomp moet de krukas op 12° na het bdp staan. Voor het afstellen heb je toch een meetklok nodig, met een micrometer zal het niet lukken.
Veel succes.

alfons262 (0) PRO, 14 jaar geleden

wim, om brandstofpomp te demonteren moet cillinder 4 wel op tuimelen staan, dan staan kleppen cillinder 1dicht dan staat brandstofpomptandwiel bij demontage op streepje flensplaat, en dat is moment inspuiting.

wim12199 (0) PRO, 14 jaar geleden

Ja, inderdaad, maar je kan als je de servopomp er hebt uitgenomen de tand met het afgebroken stukje al zien zitten in de richting van het streepje, dan hoef je het kleppendeksel niet te demonteren.

alfons262 (0) PRO, 14 jaar geleden

daar heb jij weer gelijk in wim! einde bericht!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Pajero of stel zelf een nieuwe vraag.