Mitsubishi Colt 2006: Cabrio kofferbakslot blijft haken (ontgrendeld niet volledig)

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 80

Dag,

Van een Colt cabrio gaat de kofferbak niet open als je hem met de sleutel wil openen. (ongeveer maximaal 5 cm).
In het midden opent hij, maar rechts en links op de kofferbak blijft hij in het slot (vergrendeling) zitten.

Als je hem opent met de elektrische knop op de kofferklep dan gaat hij wel gewoon open.

Heeft iemand hier ervaring mee en/of hoe ik dit probleem kan verhelpen?

jptwente

Geplaatst door jptwente PRO , lid sinds 1 jaar geleden

5 Reacties

kaleido 1 PRO, 11 maanden geleden

Lijkt er op dat de ontgrendelsignalen niet aankomen.
Controleer de bedrading tussen klep en auto in de doorvoer en het microcontact in je slot.

jptwente PRO, 11 maanden geleden

@ Kaleido; je had helemaal gelijk. Vandaag een nieuwe kabelboom in de kofferbak geïnstalleerd: probleem opgelost met de sleutel ! Hij opent nu met de knop en met de sleutel.

Nu zit ik nog met een aantal foutmeldingen via de OBD scanner waarvan er 1 overblijft als alles gereset is:

1. B29F3: Active: End of line configuration not made
2. B2884: State: Stored: R.center latch motor: open line
3. B29F0: State: Stored: Sequence error: invalid state
4. B28B3: State: Stored: RL P/W no response
5. B28B4: State: Stored: RR P/W no response
6. B28B8: State: Stored: RR P/W initialization

Nadat alle codes uit het systeem worden gewist (2 t/m 6 gaan weg) blijft er nog maar 1 over:
1. B29F3: Active: End of line cofiguration not made

Alles werkt verder van de auto, alleen het cabriodak niet. Als je deze wil openen krijg je hard gepiep (dat er dus iets ergens niet klopt. Het rolluik in de kofferbak zit wel dicht.

Hoe kom ik erachter waar fout B29F3 zit en wat dit is?

kaleido 1 PRO, 11 maanden geleden

Dak waarschijnlijk opnieuw inleren , ziet de begin of eindstand niet.

    Hoi Kaleido, Je hebt blijkbaar ervaring en kennis met CZC daarom heb ik een vraagje... Ik heb een Mitsubishi Colt 2008 CZC gekocht 2 maanden geleden in 10 minuten...Cabriokap werkte niet...Dat wist ik...IK heb het naar Mitsubishi dealer in Amstelveen gebracht om prof. diagnosis te krijgen. Enige professionele deel was de ong. 100 euro kosten om te zeggen dat ze konden het niet maken...Scharnier was kapot (dat heb ik aan hun laten zien) er was een sensor stuk...Maar het was ook bijna onmogelijk te bestellen ...Ik heb dus 100 euro weggegooid voor deze kant en klare onzin + krijg ik een GRATIS EXTRA ELLENDE van hun...Auto beept alleen maar NON-STOP KEIHARDE BEEP...Alleen als je stopt stopt de beep verder CONSTANT KEIHARDE BEEP...Ik werd knetter gek van het beep...Zo verre dat ik begon met een zware hamer tekeer te gaan met scharnieren en de dak ook terwijl ik rijd...Ik heb het terug gebracht bij dealer in Amstelveen..maar ze hebben geen tijd... ze wisten ook niet hoe kon ik beep stop zetten wat ze zelf veroorzaakte...Goed ik heb echt dringend hulp nodig of een tip of een advies voordat ik ga meer schade verrichten voor de dak of straks voor de maatschappij...Hoe kan ik de beep stoppen om te beginnen...Kennen jullie iemand die kan kijken of repareren ...Alvast Bedankt...Normaal was ik normaal iemand...Na de beep voel ik me niet meer zo normaal ...Constant met een giga hamer in mijn hand...MVG - ZORRRO, 4 maanden geleden

jptwente PRO, 11 maanden geleden

De beginstand herkent hij met de knop wel (van het dak dichtdoen, dan krijg je de tevreden 'piepjes'). Als je hem wel openen krijg je de foutmelding piep en doet hij verder niets.

    Hoi jptwente, Je hebt blijkbaar ervaring en kennis met CZC daarom heb ik een vraagje... Ik heb een Mitsubishi Colt 2008 CZC gekocht 2 maanden geleden in 10 minuten...Cabriokap werkte niet...Dat wist ik...IK heb het naar Mitsubishi dealer in Amstelveen gebracht om prof. diagnosis te krijgen. Enige professionele deel was de ong. 100 euro kosten om te zeggen dat ze konden het niet maken...Scharnier was kapot (dat heb ik aan hun laten zien) er was een sensor stuk...Maar het was ook bijna onmogelijk te bestellen ...Ik heb dus 100 euro weggegooid voor deze kant en klare onzin + krijg ik een GRATIS EXTRA ELLENDE van hun...Auto beept alleen maar NON-STOP KEIHARDE BEEP...Alleen als je stopt stopt de beep verder CONSTANT KEIHARDE BEEP...Ik werd knetter gek van het beep...Zo verre dat ik begon met een zware hamer tekeer te gaan met scharnieren en de dak ook terwijl ik rijd...Ik heb het terug gebracht bij dealer in Amstelveen..maar ze hebben geen tijd... ze wisten ook niet hoe kon ik beep stop zetten wat ze zelf veroorzaakte...Goed ik heb echt dringend hulp nodig of een tip of een advies voordat ik ga meer schade verrichten voor de dak of straks voor de maatschappij...Hoe kan ik de beep stoppen om te beginnen...Kennen jullie iemand die kan kijken of repareren ...Alvast Bedankt...Normaal was ik normaal iemand...Na de beep voel ik me niet meer zo normaal ...Constant met een giga hamer in mijn hand...MVG - ZORRRO, 4 maanden geleden

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Heb je de onderdelenlijn al eens geprobeerd of een cabriospecialist voor onderdelen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Colt of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.