Mitsubishi Colt 1994: Lambdasonde

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 55

Beste,
Heeft iemand ervaring met een "universele lambdasonde" ?
Ik heb de lambda van mijn Colt 4 vervangen door een Bosch met losse draden en een connector om te verbinden met de originele stekker maar hij heeft maar 50km goed gewerkt. Het was meteen voelbaar dat hij werkte. Koudzijnde rook de Colt niet meer naar benzine en de aarzeling op 3000 toeren was ook weg. Maar zoals reeds gezegd was het van korte duur. Nu ruikt de uitlaat weer naar benzine en trekt de motor niet goed rond de 3000 toeren. Waarschijnlijk zit hij weer in noodloop. Het checkengine lampje heeft 1x gebrand, en na reset niet meer. Heeft iemand hier (slechte) ervaring met die universele lambdasondes?
Het is wel een andere soort sonde die van Bosch. De linkse op de foto is de originele.

frits-motaar

Geplaatst door frits-motaar , lid sinds 2 jaar geleden

2 Reacties

bert klein PRO, 7 maanden geleden

Uit ervaring monteren we altijd originele sonde,s, het is het altijd net te veel storingen achteraf,

Beste antwoord, geplaatst door frits-motaar, 7 maanden geleden

Ik heb de wijze raad van Bert gevolgd en heb een sonde gekocht bij Brezan, deze is specifiek voor een Colt, koste wel €103 maar dat is het me uiteindelijk meer dan waard. Eindelijk rijd mijn Colt weer zoals vroeger. Bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Colt of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.