Mitsubishi Space Star: check engine space star 1600 nov. 2001

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Goede avond allemaal!
Zo straks bij het starten van m'n space star merkte ik iets vreemds. Het stationair toerental ging gelijk naar 2000 toeren, en bleef daar hangen. Ik kon gewoon rijden, echter het stationair toerental bleef te hoog. Ok bleef dit varieren tussen de 2000 en 2500 als ik voor een stoplicht stond. Naderhand zakte dit naar 1000 en 1500 toeren, en varieerde nog steeds. Thuisgekomen onder de motorkap gekeken. Ik ben een leek, maar wilde toch even checken of ik wat zou zien. Er bleek een rubber slangetje los te zitten op de kap waar ook de olie wordt bijgevuld. Zie foto. De motor draaide niet, en ik heb het slangetje teruggeplaatst. Probleem opgelost! Echter, nu blijft het engine check lampje branden. Wat kan ik hier mee doen? Kan het kwaad om door te rijden?
Alvast bedankt,
Richard.

[url=http://imageshack.us][img]http://img91.imageshack.us/img91/1877/im...[/img][/url]
[url=http://g.imageshack.us/g.php?h=91&i=img1...][img]http://img91.imageshack.us/img91/1877/im...[/img][/url]

ritsjie

Geplaatst door ritsjie (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Star? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

dupl-u-19054-5dd14a44697fb+kosopoel (0) PRO, 15 jaar geleden

Of het kwaad kan weet je helaas pas als je weet wat dit waarschuwingslampje aangeeft.
Je raadt het al, om dit te weten te komen zal je het motormanagement moeten laten uitlezen.(ook om het lampje te laten uitzetten)
Ik vermoed dat het geen kwaad kan en dat het inderdaad de melding is van de storing die je hebt opgelost.
Maar met zekerheid kun je dit dus helaas pas zeggen na uitlezen.

Nico8119 (0), 15 jaar geleden

Probeer het storingsgeheugen eerst eens te wissen. De min van de accu loshalen, de rem intrappen om alle circuits te ontladen en de min weer aansluiten.

ritsjie (0), 15 jaar geleden

Ik heb via een tool de foutcode uitgelezen: P0135 Sensor Heater Circuit Malfunction (Bank1 Sensor 1). Na reset hiervan gaat het waarschuwingslampje uit. Als de motor dan gestart wordt, is er niets aan de hand. Wanneer de motor opnieuw wordt gestart, brandt het lampje weer, en is dezelfde fout weer aanwezig. Wat kan dit zijn? Kan het kwaad om door te rijden? Ik merk verder helemaal niets aan de auto.
Bedankt,
Richard.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

dit is je O2 sensor aka lambda sensor

stukje uitleg in het engels

This code refers to the front oxygen sensor on Bank 1. The heated circuit in the oxygen sensor decreases time needed to enter closed loop. As the O2 heater reaches operating temperature, the oxygen sensor responds by switching according to oxygen content of the exhaust surrounding it. The ECM tracks how long it takes for the oxygen sensor to begin switching. It the ECM determines (based on coolant temp) that too much time elapsed before the oxygen sensor began operating properly, it will set P0135.

er eens uit halen schoon maken, maar je luchtmassa meter kan ook defect zijn ! de lambda is een gemeen sensortje in dit opzicht. of een klein lek bij je lambda maar hij kan ook goed vervuild zijn of defect. als ik het goed is dit de lambda voor de kat. als je een multi meter hebt of een scoop (nog mooier) moet je een keer gaaan meten met lopen de motor, op CA 3000 RPM dan zou de spanning constand moeten wisselen doet ie dat dan is ie goed, doet ie dat niet dan is hij hoogst waarschijnlijk defect.

henk kroezenga (0) PRO, 15 jaar geleden

moet gewoon vervangen worden om van het probleem af te zijn ,verwarming is defekt.

ritsjie (0), 15 jaar geleden

OK, is het dan toeval dat deze defect is geraakt nadat ik die slang heb teruggeplaatst? En, kan het kwaad om even door te rijden? M'n monteur heeft vakantie...

br0ns (0) PRO, 15 jaar geleden

Die slang heeft niets te maken met je lambda sensor. Lambda Sensor is een kwaaltje bij de spacestar. Advies is hem wel zo snel mogenlijk te vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Star of stel zelf een nieuwe vraag.