Mitsubishi Space Runner: co- waarden te hoog

Brandstof: Benzine, Motorcode: 4G93

goedenmiddag,
bij de apk is gebleken dat de co-waarden te hoog zijn, tevens is de lamda waarde niet goed,
kan dit misschien opgelost worden door de accu los te koppelen voor een tijdje waardoor de computer zich reset, ik heb namelijk de lamdasonde vervangen, omdat bij de vorige keuring al bleek dat de waarden aan de bovengrens zaten.
Ik heb de sonde vervangen zonder de accu los te koppelen, met uitgeschakeld contact, dat wel.
Kan dat het euvel zijn??

klaasqatar

Geplaatst door klaasqatar (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Runner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Klaas geef ons eens wat meer waardes. Een motor die op lambda 1 draait geeft een CO waarde van 0,5 % . Met de zuurstof die niet aan de verbranding heeft deelgenomen laat deze waarde zakken m.b.v. de kat. tot bijna 0 % . Dus geef de overige waardes van O2 , CO2 en CO plus het Lambda getal. Groeten.

klaasqatar (0), 12 jaar geleden

co is tussen de 0,4 en 0,5
lamda is 1.04
de rest weet ik niet, hij staat bij de garage
kan een kat halen, maar het bijft giswerk waar de fout nu gezocht moet worden??

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Klaas als de katalisator wel goed warm was is de werking zo goed als 0 dus buiten werking . Kijk of je een goedkope oplossing kan vinden . Dat model blok draait al een tijdje. Succes.

klaasqatar (0), 12 jaar geleden

een andere kat? is dat een oplossing? kan bij van deyne een 2e hands halen, als ie door de keuring komt is het mij weer best, makkelijker om te verkopen.

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Daarom wilde ik voor de zekerheid wat meer waardes van je horen . Met die lambda-waarde kan de uitlaat niet hebben gelekt . Voor jou lijkt het gissen ,maar ik weet het (bijna) zeker. Een werkende kat. wordt door de verbranding veel heter dan een demper. Heb je zo'n hittemeter in de buurt??? Groeten.

klaasqatar (0), 12 jaar geleden

nee, heb ik niet als particulier zijnde, maar ik krijg ook het idee dat de kat z'n langste leven gehad heeft,
ook omdat er een keer een probleem is opgetreden met de ontsteking, hij heeft toen erg staan de ploffen en knallen uit de uitlaat met steekvlam drbij zeg maar, goed mogelijk dat de werking van de kat dr mee opgehouden is.
Dit is trouwens alweer een poos geleden hoor, maar kan dr wel mee te maken hebben, laat ik nog even afwachten wat de garage zegt, anders rij ik naar volkel en haal een gebruikte kat op met de helft minder km's...

klaasqatar (0), 12 jaar geleden

net telefoon gekregen van de garage dat nu na de derde meting de waarden wel ruim binnen de norm vielen, raar maar waar, hij is goedgekeurd, dat is het belangrijkste maar vraag me toch af wat dr nu aan de hand geweest moet zijn...

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Het resultaat is wat telt. Zeg maar tegen ze dat je aan het zuurstof lag thuis. De katalisator moet wel eerst warm gestookt worden . 10 min. stationair laten draaien is vaak niet voldoende.Motor warm wil niet zeggen dat ook de uitlaat op temperatuur is. Groeten.

klaasqatar (0), 12 jaar geleden

nu wil ik dr niet veel meer over zeggen, maar ik heb gisteren de voorpijp en de tussendemper vervangen, ik haal de katalysator eronder vandaan, en ik kijk in de kat, blijkt het binnenwerk grotendeels verdwenen te zijn, en komt er troep uit vallen, heb dr een goede gebruikte ondergezet, maar toch..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Runner of stel zelf een nieuwe vraag.