Mitsubishi Outlander: Motor loopt onregelmatig, zowel op benzine als ook op LPG

Bouwjaar: 2008, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0

Ik heb een Outlander Travel met een Vialle G3 installatie, 115.000 km op de teller en altijd dealer onderhouden. Auto staat nu reeds 10 dagen bij de dealer omdat het mankement niet opgelost kan worden. Zowel op LPG als ook op benzine loopt de motor stationair niet regelmatig, ook tijdens het rijden is het duidelijk merkbaar. Onderweg is de motor al een paar keer bij een stoplicht afgeslagen en het motormanagement lampje is gaan branden. Computer geeft een storingsmelding op 1 van de cylinders. Bougies en bekabeling heeft de garage vervangen, zonder enig resultaat. Cylinderdruk is ook gemeten = -10 %, hetgeen normaal is gezien de leeftijd en de kilometers. Kent iemand dit probleem cq. kan iemand een oplossing aanrijken ?

joris13

Geplaatst door joris13 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Outlander? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

oldford (0) PRO, 10 jaar geleden

Wat is de exacxte foutmelding of het nummer van die foutmelding?

joris13 (0), 10 jaar geleden

Het nummer van de storingsmelding zal ik morgen opvragen.

joris13 (0), 10 jaar geleden

Hierbij de aanvullende info:
- Foutmelding nr. P0301 (misfire)
- Stationair toerental zowel op LPG als ook op benzine is te hoog
- Timer distributieriem is gecontroleerd = OK
- Bougies, bougiekabels en bobine zijn gecontroleerd = OK
- Cylinderdruk is gecontroleerd (- 10 %) = OK
- Cylindercompressie is gecontroleerd (> 13 bar) = OK
- Ontsteking gecontroleerd = OK
- Opm. vorig jaar heb ik incidenteel op LPG hetzelfde probleem gehad. Oorzaak onbekend. De monteur heeft toen aangegeven om ermee door te rijden totdat het erger wordt en dan direct terug naar de garage.

oldford (0) PRO, 10 jaar geleden

Misfire kan ook veroorzaakt worden door een verkeerd mengsel.
Dit kan dan weer een gevolg zijn van valse lucht - misschien alleen bij cylinder 1.
Testen met een rookmachine zou het mooiste zijn.

Compressie is wel gemeten, maar zijn ook de lekverliezen gemeten? (Mogelijk lekke klep in cylinder 1).

joris13 (0), 10 jaar geleden

Hartelijk dank voor de reactie. Zal het eea doorgeven aan de garage. Wordt vervolgd !

joris13 (0), 10 jaar geleden

Garage heeft de oorzaak van het probleem gevonden. De luchtmassameter is kapot en geeft verkeerde waarden door aan de computer. Een nieuwe meter kost meer dan 800,- Euro en inclusief alle onderzoeksuren gaat deze reparatie ruim 1600,- kosten. Iom de garage de voorkeur gegeven aan een 2e hands meter van 250 à 300 Euro.
De garage gaat nog bekijken of ze mij in de kosten voor de werkuren (Euro 600,-) te gemoet kunnen komen. Voor de garage is dit mankement de 1e keer. Dit is nog niet eerder voorgekomen, dus voor mij vette pech. Hr. Oldford, hartelijk dank voor het meedenken in deze problematiek.

oldford (0) PRO, 10 jaar geleden

Luchtmassa meters sneuvelen al 20 jaar. Dus dat dit de 1e keer is?
En dan nog, vaststellen of de motor te arm loopt hoeft niet meer als 5 minuten te duren.
Daarna moet je alleen nog vaststellen of het de luchtmassa meter is of valse lucht of iets anders.
Ik denk dat enige compensatie wel op zijn plaats is.

N.B.: Vraag eens links en rechts de prijs van die "gouden" luchtmassa meter op, die is wel heel erg duur.
Het nadeel van 2e hands is dat een deel van de veroudering al weer heeft plaats gevonden en de levensduur dus beperkt is.

joris13 (0), 10 jaar geleden

Hallo Hr. Old Ford, Ik ben erg blij (anderzijds voel ik mij erg onbehaaglijk) met uw duidelijke reactie. Ik heb nu via internet nog meer info verkregen en het laat zich aanzien dat de garage prijzen / onkosten benoemd die ver beneven de waarheid liggen. Dit is erg treurig en erg triest. Ik ga morgen met de heren van het Mitsubishi dealership een persoonlijk gesprek aan. Ik hoop dat de verantwoordelijken van deze vestiging zich even gaan herbezinnen alvorens zij trouwe Mitsubishi klanten met torenhogeprijzen gaan op te zadelen. Wordt vervolgd !

joris13 (0), 10 jaar geleden

Vandaag een goed gesprek gehad met de dealer. In de kosten zijn ze mij met een ruime compensatie te gemoet gekomen. Auto is inmiddels gerepareerd (obv een 2e hands onderdeel) en kan ik morgen al ophalen. Nogmaals harterlijk dank voor de goede reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Outlander of stel zelf een nieuwe vraag.