Mitsubishi Carisma: Motor schokt bij 1500 toeren

Bouwjaar: 1998

Carisma turbo diesel (Renault) 170000 km loopt onrustig bij ongev. 1500 toeren. Bij rijden op dat toerental schokt de motor. Precies een cilinder die af en toe overslaat.Gebeurt zowel bij koude als warme motor.Bij hogere toeren rijdt de wagen goed.
Motor start goed.Vervangen brandstoffilter gaf geen resultaat.
Wie weet raad? Alvast bedankt voor tips

Roland10244

Geplaatst door Roland10244 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Carisma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ERWIN2924 (0) PRO, 19 jaar geleden

gaat de motor ook erg roken als je dit toerental een tijdje vast houdt???, dan kan het de timing regelklep op je brandstofpomp zijn.
een dealer kan het zo voor je uitlezen.
succes

Patrick8458 (0), 19 jaar geleden

Misschien oude bougie kabels? zodat hij bijv. op een cilinder minder loopt? Of misschien gare bougies?

Roland10244 (0), 19 jaar geleden

Bedanktb Erwin voor de tip. Loskoppelen van de bedrading van de solenoide welke het inspuitmoment bijstuurt laat de motor regelmatig draaien doch met een harde dieselklop.(inspuitmoment niet correct). Heb een nieuwe solenoide besteld en gemonteerd. Alles ok. Wagen trekt ook beter.
In de onderdelen handel wist men te vertellen dat dit euvel nog wel eens voorkomt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Carisma of stel zelf een nieuwe vraag.