Mitsubishi Eclipse: Onregelmatig stationair en schudden van de motor.

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4g63

Wie kan mij hiermee verder helpen?

Afgelopen week de de 1G eclipse GS een grote beurt laten geven:

Nieuwe distributie
Nieuwe V-snaren
Nieuwe startmotor
Nieuwe olie
Nieuw oliefilter
Nieuw koelvloeistof
Nieuwe waterpomp

De motor start makkelijk. Het toerental schommelt rond de 900-1000 RPM maar helaas de motor schokt (lichtjes). Je ziet de motor ook schudden en je hoort lichte plofjes uit de uitlaat. Hij heeft moeite met stationair draaien. Hij loopt niet gelijkmatig maar in golfbewegingen.
Ook als de motor warm is blijft dit euvel bestaan.

Voordat de auto deze reparatie is ondergaan liep hij zeer gelijkmatig en rustig. Het vreemde is dat een vriend van mij dezelfde problemen heeft na nagenoeg dezelfde reparatie bij dezelfde monteur.

De monteur zegt dat hij de timing van de distributie absoluut goed op tijd heeft gezet en dat het ook zeker de balansas niet kan zijn. Wij hebben zelf de ecu gereset en opnieuw ingeleerd door de accu een tijdje los te halen en daarna de motor 15 minuten stationair te laten draaien. Dit heeft helaas niet geholpen.

Motor houdt verder absoluut niet in, trekt goed op (in alle versnellingen en vanuit bijna elk toerental) , lijkt geen dip te hebben. Tevens ruikt het af en toe wat naar benzine.

Wie heeft hier ook ervaring mee? En weet eventueel hoe dit te verhelpen? En kan het slecht stationair draaien schadelijke gevolgen hebben als je toch met de auto blijft rijden?

M3nn0

Geplaatst door M3nn0 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Eclipse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Erwin2907 (0), 17 jaar geleden

Ook de balans as moet je op tijd zetten, met de merktekens (onregelmatig lopen/ golfbeweging die je beschrijft). Maar omdat je plofjes hoort bij de uitlaat en benzinelucht denk ik toch echt dat de d-riem niet op tijd staat (benzinelucht uit de uitlaat neem ik aan?). Heb je dit bij een mitsubishi dealer laten doen?
En heb je je auto al getest op foutcodes? Dat kun je zelf, als je wil weten hoe, geef maar een mailtje. Dan leg ik het uit.

Bullet (0) PRO, 17 jaar geleden

Bij dit type motor komt het heel vaak voor dat bij vervanging van de riem de nokkenassen niet meer goed staan. Je moet echt haaks met een spiegeltje op de nokkkenassen kijken of ze goed staan, als je op het oog kijkt lijken ze goed te staan, maar dit komt doordat je onder een lichte hoek kijkt. Hebben er zelf al een paar gehad van andere garage's die dit zelfde probleem hebben. Succes...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Eclipse of stel zelf een nieuwe vraag.