Mitsubishi Colt: schokkend rijden, zwevende toerenteller en check engine

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1300cc

Beste lezer,

Ik zal me bij deze eerst even voorstellen. Mijn naam is Jan de Jong en ik rijdt sinds kort een Mitsubishi colt 1.3 Gli E2 uit februari 1995. Ik ben bijzonder tevreden met mijn auto, alleen gister kregen hij kuren. Ik reed 3000 toeren in zijn 4de versnelling en opeens schoot hij automatisch terug naar 2000 toeren, toen ik daarna bij het volgende stoplicht kwam begon mij toerenteller te zweven tussen de 0 en 1000 toeren, zonder dat is gas gaf of iets. Bovendien kreeg ik net voor het inparkeren in de parkeergarage en de melding: Check engine, ik ging echter net de stad in, dus gokte het erop dat de auto 2 uur later zou starten. Toen ik dat probeerde deed hij het weer als vanouds en was de check engine weg.

Toch hoort dit natuurlijk niet en rijdt het niet echt prettig... Iemand enig idee wat het is of wat ik eraan kan doen?

MVG

jan2904

Geplaatst door jan2904 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Colt? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Als het lampje gaat branden,dan zit er een storing in,alleen weet ik niet zeker of een Colt van dit bouwjaar de storing ook in z'n geheugen opslaat,maar ik zou als ik jou was even langs de dealer/garage rijden en hem laten uitlezen,dan weet je wat meer.

Ricky

jan2904 (0), 16 jaar geleden

Beste Ricky,

Dankjewel voor je reactie. Ik ga hem maandag laten uitlezen indd. Bij een bedrijf in Velserbroek zeiden ze indd dat het waarschijnlijk een storing is of iets met de onsteking, maarja ik moet er dit weekend nog wel mee weg. Is dat mogelijk? Ga je van een groot probleem uit? Die garage in Velserbroek vraagt tussen de 20 en 30 euro voor het uitlezen is Lexpoint niet goedkoper;)

MVG

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Dat bedrijf in Velserbroek is waarschijnlijk Tinholt Mitsubishi dealer,ik zit bij een Vw/Audi dealer en wij hebben niet de juiste apparatuur om een Mitsubishi uit te lezen,dus je zult toch naar een Mitsubishi dealer of een betere universele garage moeten gaan.
Als de motor gewoon weer goed loopt,dan kun je wel tot maandag wachten (probleem kan zich natuurlijk weer voordoen),maar als de motor inhoudt,dan zou ik er niet meer mee rijden.

Ricky

jan2904 (0), 16 jaar geleden

Ja dat bedrijf is indd Tinholt ja. Maarja ik twijfel toch altijd bij die garage. Ben benieuwd wat er voor foutmeldingen uitkomen, maarja het probleem is dat het echt van alles kan zijn omdat het een beetje vage klachten zijn, ook omdat het lampje weer uit is enzo en dan ken ik Tinholt een beetje...

Misschien nog iemand die toevallig een toevoeging heeft of een idee heeft wat het is....

MVG

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Viel hij in 1 keer uit,alsof je het contact uit zet onder het rijden?
Want dan vermoed ik iets met de ontsteking,maar iets met de stappenmotor zou ook kunnen.
Van wat ik weet van Mistubishi is dat er wel eens problemen waren met de ECU en de ontsteking.

jan2904 (0), 16 jaar geleden

uhmm, nou hij viel niet echt totaal uit maar hij kreeg een klap terug van 3000 toeren naar 2000 toeren en daarna ging hij weer 'bijna' automatisch terug naar 3000 toeren. En bij het stoplicht staat hij normaal rond de 1000 toeren maar opeens ging hij helemaal naar 0 en weer terug en weer en weer... Maar het kan toeval zijn, maar het lijkt vaker te gebeuren als ik lichten en radio enzo aanheb. Overdag heb ik radio alleen aan en geen problemen

MVG

jan2904 (0), 16 jaar geleden

hey allemaal,

even een update!! Vandaag moest ik even naar het benzinestation en vond ik dat er beetje schokkerige rook uit de uitlaat kwam. Ik had de auto gewoon in zijn vrij laten staan draaien, maar toen ik terugkwam branden en check engine lampje en wilde ik de auto opnieuw opstarten waarbij hij is zijn toeren haast naar de 0 ging.

Is dit de lamdasone?

MCRoadkill (0), 16 jaar geleden

is misschien niet de luchtmassameter kapot?
of zeg ik iets stoms?

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Heb je hem al uit laten lezen? Want als er een storing aanwezig is,dan weet je waar je ongeveer moet zoeken.

Ricky

jan2904 (0), 16 jaar geleden

Hey ricky,

Ik heb hem laten uitlezen. Eerst konden ze geen communicatie krijgen met de computer, maar naardat hij de ecu even had losgekoppeld en gereset wel. Er is geen duidelijke foutmelding naar boven gekomen, wel zijn de rotor, verdelerkap en bougies vervangen. Dit was puur en alleen een advies, maar nu deze vervangen zijn heb ik al 2 dagen geen problemen dus het lijkt te hebben geholpen.

Ook hebben ze de auto even opnieuw ingeleerd en de gasklep reinigd, vet chill allemaal.

MVG

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Colt of stel zelf een nieuwe vraag.