Mitsubishi Lancer: schokkerig rijden bij constant toerental

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1300

Geacht forum,

Sinds April van dit jaar heb ik deze auto. Zat 155.000 km op de klok toen ik'm kocht. Volgens het seviceboekje echt fanatiek goed onderhouden bij de Mitsubishi dealer. Volgende beurt bij 160.000 km.
Rijd prima, schakeld goed, start altijd. Sinds kort echter een raar probleem.
Zodra de motor warm is rijd de auto bij een constante snelheid (b.v. 50 km in de derde versnelling), irritant schokkerig. Geef je gas dan is het weer weg, maar bij een constant toerental doet ie weer schokkerig.
Op de snelweg in z'n 5 is't minder merkbaar. Ik dacht iets mis in de carburatie misschien maar nu hoor ik van anderen dat het ook de "lambda sonde" kan zijn.
Zo te zien is de hele uitlaat recentelijk vervangen, ziet er als nieuw uit.
Heeft er iemand enig idee ?

Whipbird

Geplaatst door Whipbird (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Lancer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (10) PRO, 14 jaar geleden

dit is nog een oude dus kijk erst of de onsteking goed staat daarna het co gehalte controleren om tezien of hij niet tearm of terijk staat afgesteld.

groetjes jan.

Whipbird (0), 14 jaar geleden

Beste Jan,
Bedankt voor je advies. Ik zal proberen om deze week een afspraak te krijgen bij een garage waar een bevriende monteur werkt. Metingen en afstellingen aan de carburateur (en ontsteking) begin ik liever niet aan. Ik heb daar de apparatuur niet voor.
Hoop alleen dat't geen dure katalysator of lambdasonde blijkt te zijn.

groeten, Rob

jan T (10) PRO, 14 jaar geleden

dat zal wel mee vallen veremoed ik.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Lancer of stel zelf een nieuwe vraag.