Mitsubishi Space Star 2004: Storing toerenteller

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4G18, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 72

De toerenteller valt steeds terug naar 0 en daarna gaat het lampje van het motormanagement branden. Bij het uitlezen komt er niets naar voren. De wagen blijft gewoon lopen en merk ik er amper iets van. Heel af en toe lijkt het dat de wagen iets inhoudt en schokt maar dat is niet noemenswaardig. Inmiddels zijn de bougies, bobine en bougiekabels vervangen mxaar het probleem blijft.

.
Erik (F.A.N.)

Geplaatst door Erik (F.A.N.) (0) , lid sinds 7 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Star? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Beunhaas (635) PRO, 7 maanden geleden

Ik citeer uit een eerder draadje op Problemcar::

Jou probleem zit hem in de vonk-foutmelder.
Dit is het zwarte blokje wat achteraan tegen de cilinderkop is geschroefd en waar een stekker met 4 draden op zit.
Het onderdeelnummer is MD374437.
Vervang dit en je probleem is opgelost.

Beunhaas (635) PRO, 7 maanden geleden

Nog een citaat van 5 jaar geleden:
Mijn ervaringen met deze 1.6 motoren en problemen met de toerenteller meestal veroorzaakt worden door de onstekingsmodule deze zit aan de zijkant van de motor gemonteerd met 2 m6 boutjes en makkelijk te wisselen. Misschien heb je hier iets aan.

metins (35), 7 maanden geleden

Wel gek dat bij het uitlezen niets naar voren komt! Bij een brandende lampje van motormanagement zou ik wel een fout verwachten..!
Het zou kunnen dat het een vacuum probleem is. Zitten de slangentjes onder de motorkap nog wel goed? Hoor je ook sissende geluiden e.d.?

Beunhaas (635) PRO, 7 maanden geleden

Een vacuumprobleem kan een motorprobleem veroorzaken, maar een toerenteller die niet werkt. w.s. niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Star of stel zelf een nieuwe vraag.