Mitsubishi Carisma: Transponder uit sleutel overzetten

Bouwjaar: 1997

Het rubber van de sleutels van onze Carisma is kapot. Ik heb inmiddels een nieuwe sleutel besteld waar de transponder in geplaatst kan worden. Nu is mijn vraag: hoe krijg ik het beste de transponder uit de oude sleutel? Ik weet dat die ergens in het rubber zit maar waar?

Nico8119

Geplaatst door Nico8119 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Carisma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

limbra (570), 9 jaar geleden

De chip zit meestal bij de baard van de sleutel (in het rubber) , heel voorzichtig er uit snijden met een stanley mesje ,
maar of je de transponder-chip er heelhuids uit krijgt betwijfel ik eerlijk gezegd ,

Makkelijker is/was het om een originele sleutel te bestellen en deze in te laten lezen ,
want als de chip beschadigd tijdens het uitsnijden of tijdens het er uit peuteren ben je verder van huis .

Is het rubber van de reserve sleutels ook kapot ?


succes !!

jan5047 (0) PRO, 9 jaar geleden

wat je ook kunt doen is de oude sleutel bij je contactslot plakken achter het beschermkapje dan kun je hem ook starten

kaleido 1 (1680) PRO, 9 jaar geleden

Oude sleutel bij het contactslot plakken werkt alleen als er geen chip in de nieuwe sleutel zit.
Zaterdag bij een volvo zo een zelfde actie geprobeerd , uiteindelijk het transpondertje uit de oude sleutel gehaald , en deze over gezet in de nieuwe sleutel , was appeltje eitje.
Met de oude sleutel er bij geplakt liep hij 2 seconden , dus de startonderbreker raakte in de war.

Nico8119 (0), 9 jaar geleden

[quote=limbra]De chip zit meestal bij de baard van de sleutel (in het rubber) , heel voorzichtig er uit snijden met een stanley mesje ,
maar of je de transponder-chip er heelhuids uit krijgt betwijfel ik eerlijk gezegd ,

Is het rubber van de reserve sleutels ook kapot ?[/quote]
De reservesleutel is ook kapot. Ik heb nog een sleutel van onze eerste Carisma om te proberen. Een nieuwe sleutel bij de dealer halen is wel erg duur; zo lang willen we niet meer met de Carisma rijden.

Nico8119 (0), 9 jaar geleden

Het is inmiddels voormekaar. Ik heb een nieuwe sleutel besteld via internet. De sleutel laten slijpen was even zoeken (dat viel dus tegen) maar ik heb een kleine sleutelmaker/schoenmaker gevonden die het kon. Die had overigens ook blanco Carisma sleutels liggen; bestellen had dus niet gehoeven.
Onder het rubber zit een hard stuk plastic. De transponder zit er min of meer los in. Ik heb de zijkant van het plastic voorzichtig open gezaagd en toen kon de transponder er zo uit. De transponder lijkt niet erg kwetsbaar. Anyway, transponder in het vakje van de nieuwe sleutel en karren maar!

limbra (570), 9 jaar geleden

Mooi dat het gelukt is

thanx voor de feedback .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Carisma of stel zelf een nieuwe vraag.