Mitsubishi Carisma: Versnellingsbak

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel

Hallo,

Gisteren is bij ons de versnellingsbak stuk gegaan. De versnelling bleef vastzitten in de 3 en alle andere versnellingen waren niet te gebruiken.
Pechhulp is langsgeweest en hebben geprobeerd de versnellingsbak bij te stellen. Toen deze klaar was zouden we alle versnellingen weer hebben behalve de 2.
Na nog geen 500 meter rijden bleek dat dit niks heeft geholpen en dat de versnelling weer bleef vastzitten in de 3.
Auto is nu afgesleept en wordt maandag bij de garage afgeleverd.

Nou is mijn vraag, wat voor probleem hebben wij nu met de versnelling en wordt het een kostbare reparatie?

De auto heeft nu 201.000 op de teller staan. Motirisch verder goed in orde en ook de drukgroep van de versnelling is niet weggevallen.

Alvast bedankt voor de info.

Marije Wiersma

M.Wiersma

Geplaatst door M.Wiersma (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Carisma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik denk dat je ervanuit kan gaan dat de bak overleden is als ik het zo hoor.
In het minst erge geval is het iets met het schakelmechaniek.

swolfs2001 (0), 16 jaar geleden

Ik heb enkele weken geleden een soortgelijk probleem gehad, maar bij mij waren de lager(s) kapot. Conclusie: een revisiebak monteren.

Ik weet niet of de bakken gelijk zijn, ik heb een carisma 1.8 GDI (185.000 km), maar de revisiebak was ongeveer 550 euro bij een demontagebedrijf in Brabant.
Het monteren, de bak, een nieuwe koppeling + drukgroep etc. en olie was ongeveer 1000 euro (excl. btw).

Voor minder zal niet lukken vrees ik...
Aan de andere kant: als de auto verder goed is dan is het -economisch- altijd verstandiger het te laten repareren, dan de auto weg te doen.


Als je hiervoor naar de dealer gaat, dan zal het in de papieren lopen, sommige demontage bedrijven willen een bak er wel voor een x bedrag onder leggen. Andere doen geen enkele reparatie.... Kijk even rond zou ik zeggen.

Groet,
Thijs

M.Wiersma (0), 16 jaar geleden

Uit eindelijk is de auto door het bergingsbedrijf pas dinsdag afgeleverd bij de garage.
Woensdags contact gehad met garage. Hun conclusie was dat de versnellingsbak is overleden. Ze denken dat er wat mis is met de syncromesringen.
Ruilbak was optie maar hij kreeg geen geschikte aangeboden (verkeerde barcode). Heeft wel een ander adres gevonden voor revisie.
De revisie alleen gaat ons € 750 kosten, maar hier krijgen we dan wel weer een jaar garantie op.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Carisma of stel zelf een nieuwe vraag.