Mitsubishi Carisma: Vervangen gloeibougies Mitsubishi Carisma 1.9TD

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9TD

Ik heb een probleem met het vervangen van de gloeibougies. Bougie 3 en 4 kon ik makkelijk vervangen, maar ik kom niet goed bij de bougies 1 en 2. Ik heb geen ruimte om een dop erop te doen, omdat de pomp ervoor zit en met een ring/steeksleutel kan ik geen slag maken. Iemand dit probleem ook meegemaakt en de gouden tip heeft? Leidingen heb ik eraf gehaald, maar dan nog niet genoeg ruimte. Betreft hetzelfde blok als de Volvo S/V40 1.9TD en de Laguna 1.9TD.

Bok001

Geplaatst door Bok001 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Carisma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Highway (150) PRO, 10 jaar geleden

tijd geleden voor mijn, maar volgens mijn hadden we daar een lange dunne dop voor. kwart duims eerst een slagje met een steeksleutel en dan de dop.

Bok001 (0), 10 jaar geleden

Zal eens kijken. Ik heb gisteren geprobeerd om een dop erop te zetten, maar de ruimte laat het niet toe. De pomp zit er letterlijk centimeters vanaf. Met de ringsleutel kan ik geen slag maken omdat ik bijna gelijk tegen een blokdeel aanzit. Ik zou meer ruimte hebben als ik de verstuivers zou verwijderen, maar dat lijkt me niet helemaal de bedoeling.

Bok001 (0), 9 jaar geleden

Nog een terugkoppeling. Het kwam erop neer dat de bougies niet normaal te verwijderen waren. Ik ben naar een garage gegaan en deze wilde het wel fixen voor mij. Wat deze monteur dacht was ook niet te doen. Resumé is dat hij 10 uur is bezig geweest met twee pluggen. Op het laatst is de distributie en de pomp verwijderd, om zo met een dop de pluggen te verwijderen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Carisma of stel zelf een nieuwe vraag.